Boekentip: Rood, wit en koningsblauw

Gepubliceerd op: 14 september 2023 20:38

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Michelle, stagiaire marketing & communicatie.

"Ik zag het boek vaak voorbij komen op BookTok en er werd alleen maar positief over gesproken. Nu vind ik boeken met LHBTIQA+ hoofdpersonen en thema's al snel interessant. Dat zorgt voor mij toch voor een beetje inlevingsgevoel tijdens het lezen. En wie wil er nou niet verliefd worden op een prins met een Brits accent?"

Ik heb het boek in het Engels gelezen, maar deze is ook in het Nederlands vertaald. Beide talen zijn beschikbaar bij de Bibliotheek. Daarnaast is het boek laatst uitgebracht als film.

Tradities doorbreken

"Het boek geeft goed weer hoe twee mannen achter hun seksualiteit komen en hoe ze hier mee omgaan. Het is een boek dat tradities doorbreekt en eventueel mensen kan leren over zowel het koningshuis, presidentschap en de queer community. Het boek leest makkelijk weg en zal je enorm aan het lachen brengen. Het boek beschrijft de groeiende vriendschap en uiteindelijk liefde tussen twee mannen die beide een lastig leven in de spotlight hebben. Er moet gedacht worden aan publiciteit en daarnaast komt de relatie over als een soort verboden liefde zoals Romeo en Julia."

Een mooie boodschap

"De keuzes die voor jou worden gemaakt in het leven (al is het door je status of gaat het om de kleding die je draagt als een kind) bepalen niet hoe jij als individu bent. Je bent je eigen persoon met je eigen interesses. Niemand bepaalt wie jij bent en hoe jij moet zijn. Alleen jijzelf kan dat bepalen! Dat is de boodschap die het boek met zich meebrengt."

Someone else’s choice doesn’t change who you are.

En wat ga je hierna lezen Michelle?

"Het boek dat ik nu net ben begonnen is “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” van Suzanne Collins. Dit is een prequel van de originele Hunger Games boeken. De verfilming van dit boek komt in november uit en ik lees altijd graag eerst het boek voordat ik de film zie.

Een boek dat ik ook snel ga lezen is “I Wish You All the Best” van Mason Deaver. Het boek heeft een transhoofdpersoon, waar ik mijzelf goed mee kan identificeren."

  • Casey McQuiston Rood, wit en koningsblauw

    Als de zoon van de Amerikaanse president en de Engelse prins Henry een liefdesrelatie krijgen, zijn de poppen aan het dansen, want Henry moet voor erfgenamen...

    Gedrukt boek

  • Casey McQuiston Red, white & royal blue

    Als de zoon van de Amerikaanse president en de Engelse prins Henry een liefdesrelatie krijgen, zijn de poppen aan het dansen, want Henry moet voor erfgenamen...

    Gedrukt boek