Onze boekentips voor de lente!

Gepubliceerd op: 16 maart 2021 15:53

De lente komt eraan, het zonnetje breekt steeds vaker door, heerlijk! En daar horen natuurlijk boekentips bij. Medewerkers van de bieb gaven hun favoriete boekentips door (e-books!). Zo kun jij ze direct lenen.

De boekentip van Genie

"In de lente zou ik het liefst mijn hele huis vol zetten met bloemen. Maar voor het creëren van een heerlijke lentesfeer kun je gelukkig al toe met slechts een paar bloemen. Hiervoor maak ik graag gebruik van het boek Floral Philosofy. Daarin vind je tips over vazen en het schikken van de bloemen, maar ook over de plek die je je bloemen geeft in je interieur. Alleen al door de prachtige foto’s in dit boek krijg je een lentegevoel."

De boekentip van Merel

"De moestuin een duidelijk en overzichtelijk boek. Het is ook erg handig dat je hem als e-book kunt lenen via de bieb. Zo kun je elke maand weer even spieken wat er dan moet gebeuren. Met dit boek kan iedereen beginnen met een moestuin. Zelf ben ik ooit begonnen met een klein balkonnetje. Nu heb ik een dubbele volkstuin en een bloemen pluktuin, heerlijk!"

De boekentip van Danique

"Waar ik in de winter graag thrillers lees, pak ik in de lente het liefste een leuke chicklit erbij. Zoals bijvoorbeeld Glazuur, geschreven door Lisette Jonkman. Een geweldig grappig boek van eigen bodem! Ik kan haar humor zó waarderen en krijg door de gezellige vibe helemaal zin in de lente (en zomer!)"

  • Lisette Jonkman Glazuur

    Een medewerkster van een reclamebureau wil hogerop, maar wordt door haar bazin dwarsgezeten.

    E-book

De boekentip van Nel

"Tuinieren voor dummies is echt iets voor deze tijd van het jaar! We zitten allemaal thuis door corona en dan is het leuk om eindelijk eens iets met plantjes en bloemetjes te doen!"

De tip van Suzanne

"Ik heb het boek De meeste mensen deugen als luisterboek geluisterd. Het boek wordt voorgelezen door Rutget Bregman zelf (met zijn charmante slis). Een boek met het optimisme van de lente erin, maar waarbij je af en toe overvallen wordt door een portie hagel en een snijdende wind. Ook te leen als e-book trouwens!"

  • Rutger Bregman De meeste mensen deugen

    Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit fascinerende...

    Luisterboek (digitaal)

De boekentip van Maartje

"Het boek 'de vier maaltijden' van Meir Shalev, een prachtig boek. Misschien niet helemaal lenteachtig, dus wil je meer in de mood van de lente komen raad ik ook het boek Mijn wilde tuin aan."

  • Meir Shalev De vier maaltijden

    Tijdens vier door hem bereide maaltijden vertelt een joodse man verhalen aan een jongen die misschien zijn zoon is.

    E-book

  • Meir Shalev Mijn wilde tuin

    Observaties van de auteur bij het onderhouden van zijn 'wilde' tuin in Israël, waarin ook religie en literatuur aangehaald worden en waarbij hij nadenkt over het leven en de natuur zelf.

    E-book