Engelse boekentips van medewerkers

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023 15:32

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentips van de medewerkers van de Bibliotheek.

De tip van Gertrude

"Ik lees veel in het Engels en een van mijn tips is Crossroads. Het is het laatst verschenen én langverwachte boek van Jonathan Franzen. Een dikke pil en het eerste deel in een trilogie. Crossroads gaat over een dysfunctionele familie in de VS. Hij is een meester in het fileren van gedachten en dialogen, waarbij de karakters niet per se sympathiek zijn of integer handelen. Je leeft mee met de levensechte figuren. Onder de mooie karakteropbouw ligt ook altijd een stukje maatschappijkritiek."

 • Jonathan Franzen Crossroads

  Chicago, 1971: het gezin van hulpprediker Russ Hildebrand bereidt zich voor op het kerstfeest en zowel de ouders als de kinderen staan voor belangrijke...

  Gedrukt boek

De tip van Mart

"Harry potter is geweldig. Maar de magische wereld komt nog beter tot zijn recht in het originele Engels. Daar zie je in de zelfbedachte woorden nog het oorspronkelijke idee, zoals Quidditch (zwerkbal). 'Quidditch' is een combinatie van de drie ballen die tijdens de magische sport gebruikt worden, iets wat in het Nederlands helemaal niet terug te vinden is."

De boekentip van Elma

"Voor mijn vakantie was ik op zoek naar een boek dat een beetje makkelijk te lezen is aan het zwembad. Dit boek zag ik voorbij komen op BookTok en het was precies wat ik zocht! Een romantisch boek met een verhaallijn die er voor zorgt dat je door wilt blijven lezen."

 • Taylor Jenkins Reid One true loves

  Emma moet kiezen tussen twee geliefden. Jesse's man die jaren geleden tijdens een vliegtuigongeluk verdween en jaren later weer opduikt, en Sam een oude...

  Gedrukt boek

De tip van Daphne

"Dit boek is fictie, maar komt angstaanjagend veel in de buurt van de realiteit. De roman gaat namelijk over grote maatschappelijke onderwerpen zoals privacy, transparantie en social media. Het zoomt in op een dystopische wereld, waarin de macht van bedrijven te groot wordt door technologie. Super actueel als je het mij vraagt. Het verhaal is hierdoor spannend, wat maakt dat het vlot wegleest. "

De tip van Roos

"Twisted Love is het eerste deel van de supersuccesvolle Twisted-serie. Door de lyrische reviews op #BookTok moest ik het boek wel lezen. Ik werd niet teleurgesteld. Twisted Love is een Young Adult roman over onmogelijke liefde and a little bit of spice…"

 • Ana Huang Twisted love

  Qua interesse en emoties kunnen Ava en Alex niet meer van elkaar verschillen, maar het weerhoudt hen niet van een stormachtige affaire die zich tegen de...

  Gedrukt boek

De tip van Naoual

"Ik heb nog nooit van mijn leven naar een tenniswedstrijd gekeken, en weet helemaal niks over tennis. Maar omdat ik erg heb genoten van eerdere boeken van Taylor Jenkins Reid besloot ik ook dit boek een kans te geven en weer stelt ze niet teleur. Weer schrijft ze een boek over een fictief karakter dat zo realistisch geschreven is dat je bijna niet kan geloven dat Carrie Soto niet echt bestaat."

 • Taylor Jenkins Reid Carrie Soto is back

  Carrie SOto was ooit de beste tennisspeelster ter wereld. Zes jaar nadat ze gestopt is dreigt haar opvolgster Niki Chan het aantal gewonnen titels te overtreffen....

  Gedrukt boek

De tip van Aureen

“Dit boek is niet alleen voor fans van Arthurverhalen (hoewel ik wel zo'n fan ben), maar dit verhaal is zó veel meer. Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik niet helemaal vat op het verhaal, maar dat vond ik niet zo erg omdat ik heel erg houd van mystiek. Het verhaal bleef achteraf nog erg lang in mijn hoofd hangen. Juist door die raadselachtige sfeer! Toen ik deze tip schreef heb ik weer een paar hoofdstukken opnieuw gelezen. Nu pas begrijp ik écht de betekenis van de voorbijgangers en zag ik beter de verbanden en herkende ik de waarheid van het einde.”

 • Kazuo Ishiguro Vergeten reus

  Tijdens een zoektocht naar hun zoon in de tijd van koning Arthur stuit een bejaard echtpaar op de vraag van het nut of de dreiging van herinneren.

  Gedrukt boek