Dit zijn onze feelgood tips!

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020 14:23

Lachen, wegzwijmelen en soms een klein traantje wegpinken. Dat is wat een feelgoodboek met je doet. Wij van de Bibliotheek geven je daarom tips, dit zijn onze favorieten!

 • ... Bernlef Buiten is het maandag

  Een man die enige tijd in coma lag na een auto-ongeluk waarbij hij zijn vrouw verloor, probeert tijdens een verblijf in Nova Scotia zijn herinneringen te ordenen.

  Psychologische roman, Fictie

  Nederlands, 255 pagina's, Muntinga Pockets, Amsterdam, 2011

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Buiten is het maandag

De tip van: Anne

"Eens in de zoveel jaar grijp ik naar Buiten is het maandag van Bernlef. Los van dat het een 'prachtige, in één adem uit te lezen roman over herinneringen, afscheid, leven en dood' is, haal ik eruit dat je altijd het roer kunt omgooien. Of ik nu een avontuurlijke bui heb of juist even vastzit, de mogelijkheid van een alternatief geeft altijd energie en als het nodig is troost."


De tip van: Danique

"De leesclub aan het einde van de wereld is een verhaal over vijf vrouwen die enorm afgelegen wonen in Australië, in het jaar 1978. Twee keer per jaar reizen ze af naar een plek waar zij een leesclub houden. Prachtig en ontroerend geschreven."


 • Hendrik Groen Pogingen iets van het leven te maken

  roman

  Een krasse bejaarde vertelt over zijn leven in een verzorgingstehuis.

  Fictie

  Nederlands, 356 pagina's, Meulenhoff, Amsterdam, 2014

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pogingen iets van het leven te maken

De tip van: Kirsten

"Het gebeurt zelden dat ik hardop zit te lachen terwijl ik een boek lees, maar Pogingen iets van het leven te maken heeft het voor elkaar gekregen. Echt een boek met een lach en een hartverwarmende traan!"


 • Maartje Fleur Floor Faber

  Gefingeerd dagboek van een jonge zelfbewuste vrouw.

  Fictie, Romantische verhalen

  Nederlands, 270 pagina's, Veen, Amsterdam [etc.], 2009

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Floor Faber

De tip van: Mascha

"Zelfs als je je wat minder ‘good’ voelt, laat 'Floor Faber' je lachen! Als dat niet feelgood is!"


 • Marianne Power Help me!

  het jaar waarin ik leefde volgens 12 zelfhulpboeken

  Autobiografisch verslag van een Britse journaliste die besluit één jaar lang elke maand te leven volgens de adviezen uit telkens een ander zelfhulpboek – met verrassende resultaten.

  Non-Fictie

  Nederlands, 332 pagina's, Spectrum, Houten, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Help me!

De tip van: Mirjam

"Mijn feelgoodboekentip is Help me! van Marianne Power, een Engelse journaliste van midden dertig. Hoewel ze helemaal geen verkeerd leven heeft, is ze niet gelukkig. Daar besluit ze wat aan te doen. Een jaar lang kiest ze elke maand een zelfhulpboek uit waarvan ze de adviezen en opdrachten daadwerkelijk gaat uitvoeren. In maand 1 moet ze buiten haar comfortzone treden. 'Je bent toch altijd zo bang voor kou' , zegt een vriendin. Dat wordt dus de nieuwjaarsduik. Naakt poseren bij een schildersclub, een afspraakje met een wildvreemde man proberen te maken terwijl de overvolle metrocoupé meeluistert, een sessie van goeroe Tony Robbins, uitdagingen met geld, alles komt voorbij. Het boek is onderhoudend, luchtig, grappig, maar ook bij vlagen ontroerend en dapper, want wie durft zich zo kwetsbaar op te stellen?"