Hoe zorg jij voor een betere wereld?

Gepubliceerd op: 4 mei 2023 10:54

plastic flessen weggooien

Ook kinderen kunnen helpen om de wereld een beetje beter te maken! Wij geven je tips over hoe je zelf nú al iets kan doen.

Hoe zorg je ervoor dat je kind bewust omgaat met alles wat er om hen heen gebeurt? En wat kunnen kinderen nu al zelf doen? Deze laagdrempelige tips zorgen ervoor dat kinderen zich bewuster worden van de wereld om zich heen.

1. Het leven op Aarde

Het leven op Aarde van Catherine Barr is een fantastisch informatief prentenboek voor kleuters. Het gaat over evolutie en het ontstaan van het leven op Aarde. En eindigt ook met de boodschap dat de aarde en het leven heel bijzonder is en we hier goed voor moeten zorgen.

 • Catherine Barr | Steve Williams Het leven op aarde

  een boek over de evolutie

  Eerst was er geen leven op aarde. Maar toen gebeurde er iets wonderbaarlijks in de diepte van de oceaan. Prentenboek over de evolutie, met veel kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

  Fictie

  Nederlands | 34 pagina's | C. de Vries-Brouwers, Antwerpen, Rotterdam | 2015

  Gedrukt boek

2. Afval scheiden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met afval scheiden. Maar niet alleen dat, ook simpele dingen zoals afval in prullenbak gooien en de lichten in huis niet onnodig laten branden.

3. Het grote waterboek

Een betere wereld begint bij jezelf. Alle kleine beetje helpen om het langer met elkaar uit te houden. In Het grote waterboek lees je van alles over water, dat naast vloeibaar ook gas of ijs kan zijn, waterzuivering en over de toekomst. Mét tips om water te besparen. Dit boek is geschikt vanaf ongeveer 9 jaar.

4. Spullen hergebruiken

Spullen of kleding die je niet meer gebruikt, kun je naar de kringloopwinkel brengen. Daarnaast zijn spullen zoals wc-rollen, kurken en doppen leuk om mee te knutselen. 

5. Duik de natuur in

Zorg ervoor dat je kind een band met de natuur krijgt. Laat ze zien hoe fascinerend het is hoe planten groeien en hoe dieren in de natuur hun gang gaan. Geen natuur in de omgeving? Plant zelf zaadjes in de tuin, of in een potje in huis. Je kind kan zo zien hoe een plantje groeit. 

 • Kim Veenman Dit is ... natuur!

  Leerzaam prentenboek dat laat zien dat natuur overal is, in de stad, in het heelal, in het water en in de lucht. Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.

  Non-fictie

  Nederlands | 42 pagina's | Lemniscaat, Rotterdam | 2022

  Gedrukt boek