Duurzaamheid

Wat kun jij doen?

Plastic is overal

Snoepwikkels, mondkapjes en plastic tasjes zwerven massaal rond op straat. In rivieren en zeeën drijven voetbalvelden aan microplastics. Maar laat je niet overspoelen door de plastic golf! Jij, ik, iederéén kan iets doen tegen plastic afval. Op naar een leven met minder plastic. 

Boekentips voor volwassenen

Resultaat BEAT Plastic Waste

De Groene Avond

Duurzaamheid leeft! Op 22 april is Bibliotheek Haarlem Centrum de plek voor (jong)volwassenen om over duurzame initiatieven in gesprek te gaan. Verschillende groene organisaties van binnen én buiten de stad delen hun kennis en gaan in gesprek aan met het publiek.

Boekentips voor een duurzamer leven

Voorleesboekenpakket

Er is genoeg keuze als het gaat om boeken over duurzaamheid. We hebben een aantal mooie titels voor je op een rij gezet. Inspirerende boeken, vol met tips en ervaringen.

Samen Haarlem schoon vissen met De Pinguïn

“Als Haarlemmers hebben we een grote verantwoordelijkheid om het water schoon te houden", vertelt Lenny van De Pinguïn. Lees wat zij precies doet en welke boeken haar inspireren.

De Opruimtrutjes over hun favoriete boeken

opruimtrutjes

Ben je op zoek naar boeken over duurzaamheid? Met kleine aanpassingen in je leven draag jij al bij aan een groener milieu. Opruimtrutjes Cherie en Charlaine vertellen meer over hun favoriete boeken.

Boekentips voor kinderen

Bioplastic wordt de toekomst voor onze boeken

Voorleesboekenpakket

Wist je dat de Bibliotheek ook werkt aan verduurzaming van de collectie? Zo wordt er binnenkort steeds meer bioplastic gebruikt om boeken te beschermen in plaats van gewoon plastic.

5 duurzame tips waar jij meteen mee aan de slag kunt

“Het is echt heel makkelijk om een klein steentje bij te dragen aan een betere wereld”, vertelt Paul Waye. Paul begon 10 jaar geleden met ‘plogging’: hardlopen en afval verzamelen.