Duurzaamheid

Wat kun jij doen?

Duurzamer leven

Snoepwikkels, plastic tasjes en nog meer afval zwerven massaal rond op straat. In rivieren en zeeën drijven voetbalvelden aan microplastics. Gelukkig kunnen we hier iets aan doen. Jij, ik, iederéén kan iets doen om de aarde een beetje beter te maken. Op naar een duurzamer leven!

Boekentips voor volwassenen

Bioplastic wordt de toekomst voor onze boeken

Voorleesboekenpakket

Wist je dat de Bibliotheek ook werkt aan verduurzaming van de collectie? Zo wordt er binnenkort steeds meer bioplastic gebruikt om boeken te beschermen in plaats van gewoon plastic.

Lees hier hoe

5 duurzame tips waar jij meteen mee aan de slag kunt

“Het is echt heel makkelijk om een klein steentje bij te dragen aan een betere wereld”, vertelt Paul Waye. Paul begon 10 jaar geleden met ‘plogging’: hardlopen en afval verzamelen.

Bekijk de 5 tips

Boekentips voor een duurzamer leven

Voorleesboekenpakket

Er is genoeg keuze als het gaat om boeken over duurzaamheid. We hebben een aantal mooie titels voor je op een rij gezet. Inspirerende boeken, vol met tips en ervaringen.

Bekijk de boekentips

Samen Haarlem schoon vissen met De Pinguïn

“Als Haarlemmers hebben we een grote verantwoordelijkheid om het water schoon te houden", vertelt Lenny van De Pinguïn. Lees wat zij precies doet en welke boeken haar inspireren.

Lees verder

De Opruimtrutjes over hun favoriete boeken

Ben je op zoek naar boeken over duurzaamheid? Met kleine aanpassingen in je leven draag jij al bij aan een groener milieu. Opruimtrutjes Cherie en Charlaine vertellen meer over hun favoriete boeken.

Heb jij deze 4 al gelezen?