Dit zijn de leukste spelletjes

Gepubliceerd op: 16 december 2020 13:00

Dit zijn de leukste spelletjes

December staat voor veel mensen voor gezelligheid, knus samenzijn en vooral veel spelletjes doen!

Voor veel mensen zal het probleem “maar ik weet niet welk spelletje leuk is” vast veel voorkomen. Daarom vroegen wij onze collega’s naar hun tips. Voor twee personen, meer personen, kinderen én volwassenen!

Iris

“Mijn kleinkinderen doen heel graag stratego! Dit spel is er in een volwassen variant, maar ook in een junior variant. Deze variant is geschikt voor twee spelers, van 4 tot 8 jaar. De ridder en de prinses strijden hand in hand om de vijandelijke vlag te veroveren!”

Aurora

“Mijn vrienden zijn spelletjesfanaten, we grijpen vaak naar Superfight (maak je eigen superheld aan de hand van eigenschapskaarten en beargumenteer waarom jouw superheld wint. De meeste stemmen gelden! Generiek genoeg dat iedereen het kan spelen, want je hebt kaarten als 'vampier' die '30 meter groot is' maar 'zich alleen kan verplaatsen met een radslag'. Leuk om met een grote groep te spelen, maar in coronatijd is een kleine groep natuurlijk ook leuk! Al te spelen vanaf twee personen.”

Jaap

“Samen met mijn dochter speel ik graag Risk en Monopoly. Hoewel ik met Monopoly wel altijd verlies van haar… Alle twee de spellen zijn in een volwassen en junior variant én al te spelen vanaf twee personen.”

Lidia

“Wij zijn gek op Party & Co! (ook in junior versie te spelen). Hoe later op de avond, hoe hilarischer de opdrachten om iets uit te beelden zijn. Voor kleine kinderen is Poenen ook heel leuk. Het lijkt op pesten maar dan met (nep)geld. Zodra ze kunnen tellen kunnen ze het bijna al meespelen.”

Danique

“Ticket to ride is groot favoriet hier. Leuk om te spelen met meer dan twee personen, maar met z’n tweeën is ook goed te doen. Dit is typisch zo’n spelletje dat steeds leuker wordt naarmate je het vaker hebt gespeeld. Strategisch nadenken, elkaar in de weg zitten en hopen dat jij de langste trein bouwt! Het spel is te verkrijgen in verschillende varianten, maar mijn favoriet is toch wel Europa.”

Maartje

“Met kleine kinderen spelen wij altijd huisje, boompje, beestje (een dobbelsteen met plaatjes, handig voor kinderen die nog niet kunnen tellen). En we spelen ook graag Kroko Loco: zoveel mogelijk dierenkaartjes verzamelen (kaartjes liggen op de kop, dus je moet goed onthouden welk soort dier waar ligt), maar als iemand de lachende krokodil gooit, mag hij een kaartje bij je pikken!”

Lysbeth

“Ik speel met de kleinkinderen graag Gepakt en gezakt. Een spelletje dat enig ruimtelijk inzicht vereist want je moet verhuisauto's inpakken. Er komt ook geluk bij kijken en iedereen kan winnen, groot of klein. Een hit voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar!”

Nora

“Bij ons in de familie is Regenwormen favoriet. Een dobbelspel waarbij je moet kunnen optellen. De bedoeling is zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Vanaf 8 jaar, maar ook favoriet bij twintigers ( en ouder).”

Welmoed

“In mijn familie- en vriendengroep spelen we veel Catan. Erg leuk voor volwassenen alleen soms niet bevorderlijk voor onderlinge relaties in de groep 😂”

Anne

“Echt de beste tip is: Exploding kittens! Naam klinkt misschien agressief, maar is echt heel leuk om te doen ook met kinderen vanaf een jaar of 8. Het is een kaartspel en kan heel snel gaan, maar als je het spel wat beter doorhebt duurt het langer. De kaarten zijn nog ook erg grappig.”


 • Het grote overblijfboek

  Hieke van der Werff

  Bundel met 160 korte verhalen, spelletjes en tips voor het overblijven tussen de middag op de basisschool. Met kleine tekeningen in blauw en wit. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Het grote overblijfboek

 • Inspirerend leven winterboek

  Het Inspirerend Leven Winterboek is een heerlijk lees-kijk-doe-en-inspiratieboek voor de lange donkere wintermaanden. Het perfecte cadeau voor jezelf of een dierbare vriendin, je zus of je moeder! Je vindt in het Inspirerend Leven Winterboek lekker lange leesverhalen, winterse recepten, tips om het extra gezellig te maken in huis, spelletjes, leuke...

  E-book

  Bekijk details van Inspirerend leven winterboek

 • Knutselen van aap tot zebra

  Sabine Lohf

  Knutsel 26 dieren, op alfabetische volgorde, dus van a (aap) t/m z (zebra). Met uitleg, stap voor stap, met kleine kleurenfoto's. Met een kleurenfoto van elke knutsel. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Knutselen van aap tot zebra