Tot rust komen? Lees dan deze boeken!

Gepubliceerd op: 15 juli 2021 10:34

In de wereld waarin we nu leven is ‘aan’ staan vanzelfsprekend. Jezelf actief even ‘uit’ zetten is lastig voor veel mensen.

Even helemaal niets doen, je vervelen of tijdens het wachten eens níet je telefoon pakken gebeurt bijna niet meer. Toch is juist die rust pakken in je hoofd zo belangrijk om de prikkels om je heen goed te kunnen verwerken.
Echt even niets doen en een gelukkig gevoel ervaren door in het moment te zijn? Dat kun je leren! Deze boeken helpen je daarbij.

Leven met de wind mee is geschreven door Jelle Hermus de oprichter van het platform soChicken.nl. Dit is het perfecte boek als je teveel stress in je hoofd hebt, maar zo’n mindfulnessboek niet ziet zitten. Minder drama, minder ellende. Dat is het hoofdonderwerp van zijn boek. Op een humoristische wijze legt Jelle uit hoe je met simpele aanpassingen meer rust kunt creëren in je hoofd. Laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret.

Is al die uitleg rondom mindfulness niks voor jou en wil je gewoon simpele, praktische tips die je in het dagelijks leven kunt toepassen? Dan zit je met dit boek goed. ‘Rust’ geeft je 50 praktische oefeningen die je overal kunt doen.

Als kind ervaarde Lisette Thooft het contact met haar gevoel te pijnlijk. Ze kwam, zoals ze het zelf noemt, ‘in haar hoofd terecht’. Ze werd een soort hoofd op pootjes en kwam niet meer in contact met hoe zij zich voelde. Net zoals veel mensen tegenwoordig.
Maar zonder je gevoel, word je niet gelukkig. Als er geen harmonie is tussen bewustzijn en onderbewustzijn, raak je de weg kwijt en neem je verkeerde beslissingen voor jezelf. Door middel van simpele, grappige en fijne tips leert Lisette Thooft om 'uit je hoofd’ te komen.

Al die basisboeken voor mindfulness niks voor jou? En wil je écht jouw persoonlijke vrijheid ontdekken? De kracht van persoonlijke vrijheid zit hem volgens het Tolteekse recept in de eenvoud. Wees onberispelijk in je woorden, vat niets persoonlijk op, ga niet uit van veronderstellingen en doe altijd je best. Don Miguel Ruiz is een zeer gerespecteerd spiritueel leraar. Al meer dan drie decennia helpt hij miljoenen mensen over de hele wereld op weg naar meer persoonlijke vrijheid op basis van Tolteekse inzichten.