Winterse boekentips

Gepubliceerd op: 17 december 2020 15:23

Lekker op de bank (of in bed!), heerlijk warm... fijn! En daar horen natuurlijk winterse boekentips bij. Medewerkers van de bieb gaven hun favoriete boekentips door (e-books!). Zo kun jij ze direct lenen.

De boekentip van Anne

"Ik vind De zin van het leven, geschreven door Fokke Obbema, wel zo geschikt aan het eind (of begin) van het jaar. Een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden beantwoorden."

 • Bekijk details van De zin van het leven Fokke Obbema De zin van het leven

  De zin van het leven is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september...

  E-book

De boekentip van Mascha

"Winter in het kattencafé is een écht winters feelgood boek! Een aanrader voor kattenliefhebbers die houden van een lief, ontroerend feelgoodverhaal."

 • Bekijk details van Winter in het kattencafé Melissa Daley Winter in het kattencafé

  Molly de kat heeft 5 kittens te verzorgen, als dan de zus van haar baasje vlak voor Kerstmis met hond en nog een kat bij hun komt wonen, is de chaos compleet.

  E-book

De boekentip van Odile

"De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson is mijn boekentip. Het is een prachtig verhaal! Grappig, met spannende en absurde belevenissen van de rebelse 100 jarige man."

De boekentip van Aureen

"Niet echt een romantisch winters boek. Dit gaat over lust, jaloezie en vergeldingsdrang! Maar zeker wel meer dan 600 pagina's leesplezier. En een hilarische scene met blauwe oordopjes ;-) "

 • Bekijk details van Otmars zonen Peter Buwalda Otmars zonen

  Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin...

  E-book

De boekentip van Maartje

"Een spannende boekentip: Gouden bergen, geschreven door Francis Spufford. Een prijswinnende en sensationele roman over koloniaal New York, waarin de Hollanders een prominente plek innemen. Historisch vermaak van de bovenste plank."

 • Bekijk details van Gouden bergen Francis Spufford Gouden bergen

  Als de jonge, mysterieuze Richard Smith in 1746 in het dan nog kleine New York aankomt om een rekening van 1000 pond te innen, ondervindt hij veel weerstand.

  E-book

De boekentip van Danique

"Mijn winterse boekentip is Een dag in december, geschreven door Josie Silver. Een heerlijk romantisch over-the-top verhaal. Ideaal om tijdens kerst te lezen. Een tikkeltje voorspelbaar, maar oh wat zijn dit soort boeken soms toch fijn om erbij te pakken. Juist in deze tijd!"

 • Bekijk details van Een dag in december Josie Silver Een dag in december

  Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal. Voor iedereen die de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks verslonden heeft.

  E-book