Winterse boekentips

Gepubliceerd op: 17 december 2020 15:23

Lekker op de bank (of in bed!), heerlijk warm... fijn! En daar horen natuurlijk winterse boekentips bij. Medewerkers van de bieb gaven hun favoriete boekentips door (e-books!). Zo kun jij ze direct lenen.

De boekentip van Anne

"Ik vind De zin van het leven, geschreven door Fokke Obbema, wel zo geschikt aan het eind (of begin) van het jaar. Een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden beantwoorden."

De zin van het leven

Fokke Obbema

De zin van het leven is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver...

Bekijk dit e-book

De boekentip van Mascha

"Winter in het kattencafé is een écht winters feelgood boek! Een aanrader voor kattenliefhebbers die houden van een lief, ontroerend feelgoodverhaal."

Winter in het kattencafé

Melissa Daley

Molly de kat heeft 5 kittens te verzorgen, als dan de zus van haar baasje vlak voor Kerstmis met hond en nog een kat bij hun komt wonen, is de chaos compleet.

Bekijk dit e-book

De boekentip van Odile

"De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson is mijn boekentip. Het is een prachtig verhaal! Grappig, met spannende en absurde belevenissen van de rebelse 100 jarige man."

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Jonas Jonasson

Op zijn honderdste verjaardag ontvlucht een man het door hem zo gehate bejaardencentrum en ontvreemdt bij het busstation een zware koffer die gevuld blijkt te zijn met zwart geld.

Bekijk dit e-book

De boekentip van Aureen

"Niet echt een romantisch winters boek. Dit gaat over lust, jaloezie en vergeldingsdrang! Maar zeker wel meer dan 600 pagina's leesplezier. En een hilarische scene met blauwe oordopjes ;-) "

Otmars zonen

Peter Buwalda

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste...

Bekijk dit e-book

De boekentip van Maartje

"Een spannende boekentip: Gouden bergen, geschreven door Francis Spufford. Een prijswinnende en sensationele roman over koloniaal New York, waarin de Hollanders een prominente plek innemen. Historisch vermaak van de bovenste plank."

Gouden bergen

Francis Spufford

Als de jonge, mysterieuze Richard Smith in 1746 in het dan nog kleine New York aankomt om een rekening van 1000 pond te innen, ondervindt hij veel weerstand.

Bekijk dit e-book

De boekentip van Danique

"Mijn winterse boekentip is Een dag in december, geschreven door Josie Silver. Een heerlijk romantisch over-the-top verhaal. Ideaal om tijdens kerst te lezen. Een tikkeltje voorspelbaar, maar oh wat zijn dit soort boeken soms toch fijn om erbij te pakken. Juist in deze tijd!"

Een dag in december

Josie Silver

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal. Voor iedereen die de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks verslonden heeft.

Bekijk dit e-book