Wetenschappelijk onderzoek

Bronnen voor wetenschappelijk onderzoek

Databanken

Spit je graag oude krantenarchieven door? Ben je gek op literatuur? Houd je van foto's en verhalen van andere landen en culturen? Of wil je graag meer inhoudelijke achtergrond bij jouw vakgebied? Dan zit je met onderstaande databanken helemaal goed!

Onderzoeken & verdiepen

 • EBSCO Naar EBSCO

  Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

  Bekijk details van EBSCO

 • GALE Naar GALE

  Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van GALE

 • Springer / BSL Naar Springer / BSL

  Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

  Bekijk details van Springer / BSL

 • ProQuest Naar ProQuest

  Vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.

  Bekijk details van ProQuest

 • WorldCat Naar WorldCat

  Leen wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland.

  Bekijk details van WorldCat


Pilot

Vanaf 4 juni 2020 krijgen alle leden van de openbare bibliotheek tijdelijk zes maanden thuistoegang tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST. Dit gaat om een pilot versie. De bronnen zullen sowieso beschikbaar zijn tot en met november 2020.