Read2me!

Databanken

Landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers. Veel leerlingen kennen de Voorleeswedstrijd nog van de basisschool. Profiteer van wat op de basisschool al is opgebouwd en houd het enthousiasme voor het lezen vast.

Read2Me! is een landelijke actie met veel publiciteit. Het lezen start in december 2018 op school en de lokale wedstrijd zal op woensdag 6 maart 2019 plaats vinden in de Bibliotheek Haarlem centrum. De lokale scholenronde is altijd een feestje. De wedstrijd wordt gepresenteerd door een bekende kinderboekenschrijver en de winnaar gaat met een grote prijs, een toffe rugzak met nieuwe boeken, naar huis. 

Hoe pak je het aan? De Bibliotheek kan ook voor een collectie actuele boeken in de klas zorgen. Of je komt voor een introductiebezoek naar de Bibliotheek. Dan lenen de leerlingen direct een boek en besteden we extra aandacht aan voorlezen. Op school wordt in februari een klassenronde georganiseerd. Eén kandidaat per school gaat door naar de lokale ronde op woensdag 6 maart 2019. In april of mei is de provinciale ronde in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. 

Geef je voor 1 oktober op met onderstaand formulier. 

Kerndoelen:

Lezen en literatuur
Fictie en non-fictie

Voor wie: Brugklas VMBO-t t/m VWO
Kosten: gratis
Periode en locatie: december t/m mei