Boekentip: Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Gepubliceerd op: 10 juni 2022 11:00

De boekentip van...Hannelore

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Hannelore, medewerker publieksdiensten in de Bibliotheek.

Toen ik halverwege het boek Madame le commissaire en de verdwenen Engelsman was, kwam ik erachter dat het het eerste deel is van een boekenreeks. Wat was ik hier blij mee!

In de hoofdrol staat Isabelle Bonnet, voormalig hoofd van een geheime anti-terror dienst in Parijs. Na een aanslag gaat zij terug naar haar geboorteplaats Fragolin aan de Côte d’Azur keert om te herstellen. Al snel wordt ze geconfronteerd met een verdachte verdwijning en een moord. 

Meer dan alleen een thriller

Ook thrillers kunnen mooie beschrijvingen in het boek hebben. Je leest hier over prachtige lavendelvelden, zonovergoten stranden en lekkere Franse maaltijden met “du café au lait et des petit fours”, ik word helemaal gecharmeerd door die warme sfeer. Deze week krijg ik ook deel twee in mijn handen, dus kan ik gelukkig meteen doorlezen!

Waar gaat het boek over?

In dit spannende eerste deel van de Madame le Commissaire-serie van Pierre Martin, overleeft Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, ternauwernood een bomaanslag in de stad. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d'Azur, om te herstellen.
Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

  • Pierre Martin Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

    Als Isabelle Bonnet voor herstel na een bomaanslag in Parijs in haar geboortedorp in de Provence verblijft, wordt ze betrokken bij een moord en een verdwijning.

    Thriller, Fictie

    Nederlands, 302 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2021

    Gedrukt boek