Boekentip: De vrouw in de kooi

Gepubliceerd op: 16 juni 2021 11:15

De boekentip van...Kirsten

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Kirsten, Online Marketeer bij de Bibliotheek.

Serie Q – De Vrouw in de Kooi

“Voor mij stonden spannende boeken niet bovenaan mijn lijstje van favoriete genres. Maar nadat ik op een avond een paar hoofdstukken las van een boek dat bij mijn vader op de salontafel lag was ik om. Het boek, De vrouw in de kooi, heb ik de volgende dag nog geleend en een week later sloeg ik de laatste bladzijde om.”

Een heerlijke misdaadthriller die je in één ruk uitleest en waardoor je direct deel twee wilt lezen!

Heerlijk leesvoer

De vrouw in de kooi is het eerste deel in de Serie Q. Het boek begin bij Carl Mørck die aan het hoofd staat van de net opgerichte cold-case afdeling Q. In zijn eerste zaak houdt hij zich samen met zijn zelf aangenomen assistent Assad bezig met de jarenlange verdwijning van politica Merete Lynggaard. De persoon die de zaak vijf jaar eerder onderzocht besloot dat het wellicht om zelfmoord ging. Haar lichaam werd echter nooit gevonden.

"De karakters Carl en Assad zijn een heerlijk duo. De taalbarrières tussen Assad, die de Deense taal nog niet helemaal onder de knie heeft, en de nukkige Carl is een fijne afwisseling van de donkere hoofdstukken die het boek rijk is."

  • Jussi Adler-Olsen De vrouw in de kooi

    Een rechercheur in Kopenhagen is vanwege zijn lastige karakter weggepromoveerd naar een nieuwe baan: hoofd van de afdeling Q die bijzondere en onopgeloste oude moordzaken onderzoekt. Zijn eerste zaak is de raadselachtige verdwijning van een jonge linkse politica.

    Thriller, Fictie

    Nederlands, 382 pagina's, Prometheus, Amsterdam, 2019

    Gedrukt boek

Vervolg serie

De verfilming

Lees meer