Deze poëzie voor jeugd moet je gelezen hebben

Gepubliceerd op: 20 januari 2023 14:30

Deze poëzie voor jeugd moet je gelezen hebben

Voor kinderen komen er superleuke poëzieboeken uit. Is dit alleen voor kinderen? Echt niet!

Poëzie voor kinderen is makkelijker geschreven, er zitten grapjes in en de onderwerpen zijn wat luchtiger. Deze boeken zijn zeker niet alleen maar leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wil jij eens in de poëzie duiken of een luchtig boek oppakken? Dan zijn deze boeken echt iets voor jou.

 • Heel de wereld wordt wakker

  Geïllustreerde bloemlezing poëzie voor kinderen sinds 1990. Samengesteld door Jaap Robben. vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Bergen bergen slagroomsoezen

  Bloemlezing met een selectie prijswinnende kinderpoëzie. Positieve kennismaking met poëzie voor leerlingen van 4-12 jaar.

  Gedrukt boek

 • De Nederlandse kinderpoëzie in 1000 en enige gedichten

  Verzameling van duizend Nederlandse kindergedichten, vanaf de middeleeuwen tot nu, aangevuld met liedjes, aftelversjes, bakerrijmen en gedichten van kinderen. Vanaf ca. 10 jaar, waarbij enige begeleiding gewenst is.

  Gedrukt boek

 • Langs de Lange Lindelaan

  Ruim zestig gedichten over o.a. de natuur, gevoelens, dromen, lezen en de dood. Ze zijn geschreven door bekende auteurs van vroeger en nu, zoals Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt, Jaap Robben en Monique en Hans Hagen. Met kunstzinnige illustraties in oranje en blauw. Vanaf ca. 4 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Edward van de Vendel Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

  Heb je nog geen lievelingsdier? Wat moet je doen als je ouders je nooit laten winnen? In 25 verrassende en grappige gedichten wordt goede raad gegeven, zodat je weet wat je te doen staat (of juist helemaal niet!). Met fantasievolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Elle van Lieshout, Erik van Os Niets liever dan jij

  Ontroerende en grappige versjes over de liefde tussen ouders en kinderen, maar ook over veters strikken, lanterfanten, eten en op tijd naar bed gaan. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

Toe aan iets zwaarders?

Is jeugdpoëzie niks voor jou en wil je iets anders lezen? Bekijk deze pagina dan eens, hier vind je heel veel poëziebundels voor volwassenen.

Bekijk de poëziepagina