Terug naar school!

Het is bijna weer zover, alleen... weet je nog wel hoe het was op school? Misschien ben je voordat de zomervakantie begon nog een paar dagen naar school geweest, maar verder gebeurde het maandenlang ineens allemaal thuis. Als het goed is breekt nu de tijd weer aan van gewoon lekker naar school, van je echte juf en meester en van je vriendjes en vriendinnetjes!

Naar de kleuterklas

(Terug) naar de bovenbouw

Avi lezen

In groep 3 start je met leren lezen, en dit wil je als ouder natuurlijk ondersteunen. Maar wat is AVI nou eigenlijk? Wij leggen je per AVI-niveau uit wat het inhoudt en bij welk niveau je begint.

Leren lezen

Begin je dit schooljaar met leren lezen? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina vind je heel veel boekentips en leestips die je kunt gebruiken!


Moeite met lezen

(Goed) leren lezen moeten we allemaal, en soms kunnen we daarbij wat extra hulp gebruiken. Kijk eens op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) voor boeken met speciaal vormgegeven letters en andere visuele trucjes die ondersteunen bij dyslexie. Ook leuk om te proberen zijn de zogenaamde samenleesboeken!

Makkelijk Lezen Plein

Vind hier meer toffe boeken en informatie over het MLP

Samenleesboeken

Vind hier alles (of in ieder geval heel veel) over samenleesboeken


(Terug) naar de middelbare school


Engels, om te oefenen en/of for fun

Steeds meer basisscholen besteden aandacht aan Engels. Als je het leuk vindt om daarnaast nog wat meer te oefenen met lezen in het Engels, of is Nederlands bijvoorbeeld niet je eerste taal en kun je heel goed in het Engels lezen, check dan onze Engelstalige leesboeken van allerjongst tot (iets) oud(er)!

Ook nog wat anders dan boeken?

Leuk hoor, al die boeken. Maar soms heb je gewoon even zin om lekker voor de tv te hangen, of de film te kijken in plaats van het boek te lezen. Geen probleem, het kan allemaal met deze dvd's!