Terug naar school!

Ben je na het afgelopen anderhalf jaar helemaal gewend aan een combinatie van thuisschool en les in de klas? Hopelijk kunnen we dit schooljaar weer vaker naar school, naar de echte juffen en meesters. Lekker leren met iedereen in de klas en spelen op het schoolplein. En natuurlijk met z'n allen luisteren naar het spannende, grappige of verdrietige verhaal dat de juf of meester voorleest. Misschien wordt het wel één van onderstaande tips!  

Naar de kleuterklas

(Terug) naar de bovenbouw

AVI lezen

In groep 3 start je met leren lezen, en dit wil je als ouder natuurlijk ondersteunen. Maar wat is AVI nou eigenlijk? Wij leggen je per AVI-niveau uit wat het inhoudt en bij welk niveau je begint.

Leren lezen

Begin je dit schooljaar met leren lezen? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina vind je heel veel boekentips en leestips die je kunt gebruiken!


Moeite met lezen

(Goed) leren lezen moeten we allemaal, en soms kunnen we daarbij wat extra hulp gebruiken. Kijk eens op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) voor boeken met speciaal vormgegeven letters en andere visuele trucjes die ondersteunen bij dyslexie. Ook leuk om te proberen zijn de zogenaamde samenleesboeken!

Samenleesboeken

Vind hier alles (of in ieder geval heel veel) over samenleesboekenEngels, om te oefenen en/of for fun

Steeds meer basisscholen besteden aandacht aan Engels. Als je het leuk vindt om daarnaast nog wat meer te oefenen met lezen in het Engels, of is Nederlands bijvoorbeeld niet je eerste taal en kun je heel goed in het Engels lezen, check dan onze Engelstalige leesboeken van allerjongst tot (iets) oud(er)!

Ook nog wat anders dan boeken?

Leuk hoor, al die boeken. Maar soms heb je gewoon even zin om lekker voor de tv te hangen, of de film te kijken in plaats van het boek te lezen. Geen probleem, het kan allemaal met deze dvd's!