Terug naar school

Héél veel boekentips!

Nog meer boekentips voor jeugd en jongeren

Terug naar school!

Heb je een fijne vakantie gehad? Wij hopen van wel! Ook hopen we dat je weer vol frisse energie zit waarmee je het nieuwe schooljaar goed kunt starten. En heb je na een tijdje weer even genoeg van leren? Kom dan naar de bieb waar zoals altijd al je favoriete boeken voor je klaarstaan!

Naar de kleuterklas

(Terug) naar de middenbouw

Meer boekentips over leren lezen

AVI lezen

In groep 3 start je met leren lezen, en dit wil je als ouder natuurlijk ondersteunen. Maar wat is AVI nou eigenlijk? Wij leggen je per AVI-niveau uit wat het inhoudt en bij welk niveau je begint.

Wat is AVI-lezen?

Leren lezen

Begin je dit schooljaar met leren lezen? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina vind je heel veel boekentips en leestips die je kunt gebruiken!

Leren lezen

Als lezen iets lastiger is

(Goed) leren lezen moeten we allemaal, en soms kunnen we daarbij wat extra hulp gebruiken. Kijk eens op het Makkelijk Lezen Plein (MLP) voor boeken met speciaal vormgegeven letters en andere visuele trucjes die ondersteunen bij dyslexie. Ook leuk om te proberen zijn de zogenaamde samenleesboeken!

Makkelijk Lezen Plein

Meer boekentips

Maak gratis gebruik van Junior Einstein

Heb je moeite met één of meerdere schoolvakken? Dan kan je die hier mooi gratis oefenen.

Naar het programma

Probeer ook eens het programma Yoleo

Houd je niet zo van lezen? Met Yoleo wordt lezen heel erg leuk! Als je lid bent kun je hiet gratis gebruik van maken.

Bekijk Yoleo

(Terug) naar de middelbare school

Engels, om te oefenen en for fun

Steeds meer basisscholen besteden aandacht aan Engels. Als je het leuk vindt om daarnaast nog wat meer te oefenen met lezen in het Engels, check dan onze Engelstalige leesboeken van allerjongst tot (iets) oud(er)!

Ook nog wat anders dan boeken?

Leuk hoor, al die boeken. Maar soms heb je gewoon even zin om lekker voor de tv te hangen, of de film te kijken in plaats van het boek te lezen. Geen probleem, het kan allemaal met deze dvd's!