Nederlands leren met Taal en Muziek

Dinsdag 25 juni 2024, van 19:15 tot 20:45 | Elke 2 weken | de Bibliotheek Haarlem Noord

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nederlands leren is leuk met Taal en Muziek! Kom gratis naar deze speciale lessen voor mensen met Nederlands als tweede taal die hun taal willen verbeteren.

Muziek helpt om een nieuwe taal te leren. Muziek verbetert de creativiteit, het geheugen, de verbeelding en het concentratievermogen. Professionele muzikanten geven elke les een prachtig live muziekconcert. We gebruiken ook muziek uit de moederlanden van de deelnemers in de lessen.

Live muziek vormt het start- en eindpunt in de lessen. In de bijeenkomsten in de Bibliotheek Haarlem Noord werken we met zowel bestaande liedjes als met zelfgeschreven liedteksten van de taalleerders. Vanuit de teksten van de liedjes gaan de deelnemers aan de slag met grammatica, spelling en woordenschat. Luisteren, lezen, schrijven en spreken komen allemaal aan bod.

Voor wie?

De lessen zijn voor taalleerders (vanaf +/- A2 niveau) die hun taalniveau willen verhogen. Maar onze ervaring is dat mensen met een B1 of B2 niveau het ook geweldig vinden om mee te doen met de lessen. Ook zij kunnen door middel van de oefeningen in de bijeenkomst hun taalniveau verbeteren en zijn dus ook van harte welkom.

Dinsdag om de twee weken*| 19.15 – 20.45 uur | Gratis, op inloop
De Bibliotheek Haarlem Noord

*Met uitzondering van de zomervakantie