Nederland Leest 2022

Oud worden, Jong blijven

In heel Nederland lezen we tijdens 'Nederland Leest' hetzelfde boek dat wij cadeau geven aan al onze leden en trouwe bezoekers. Dit jaar is dat het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls. Helaas zijn de cadeauboeken inmiddels allemaal al weggegeven. Gelukkig is het e-book en het luisterboek ook beschikbaar in de online Bibliotheek.

 • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

  De schrijfster geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

  Gedrukt boek

 • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

  Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder ;Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven,...

  Luisterboek (digitaal)

 • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

  De schrijfster geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

  E-book

Nog maar een paar exemplaren

Tijdens Nederland Leest kun je het gratis cadeauboek 'Mevrouw mijn moeder' ophalen in één van de vestigingen van de Bibliotheek. Jouw cadeautje ligt op je te wachten.

Haal je boekje op!

Boekentips in het thema Oud worden, Jong blijven

Wil je meer boeken lezen in het thema van Nederland Leest 'Oud worden, jong blijven'? Hier vind je heel veel boekentips over dit onderwerp.

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd. We worden steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Dat is waar we over praten tijdens Nederland Leest.

Bekijk de titels

Nederland Leest door de jaren heen

Nederland Leest Junior vanaf 2016

 • Tjibbe Veldkamp Katvis

  Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken. Maar dan ontdekt Ate dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich in illegale kringen bevindt. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Karlijn Stoffels, Martine Letterie Dwars door de storm

  In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marloes Morshuis Borealis

  Joppe woont met honderdtachtig 13-jarige kinderen in kamp Borealis in Alaska. Ze zijn geselecteerd om na een klimaatramp de aarde opnieuw te bevolken. Maar ze zitten er tegen hun wil en Joppe is van plan om zijn vrijheid terug te winnen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jan Paul Schutten Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

  Van hamburgers tot hagelslag, van patat tot pizza: gerechten, dranken en ingrediënten hebben hun eigen verhaal. Met grappige tekeningen in bruin/oranje. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tanja de Jonge Cyberboy

  Kevins vriend Bjorn is voor zijn ogen onder een vrachtauto gekomen. In het ziekenhuis werd hij hersendood verklaard. Twee jaar later komt Bjorn ineens als nieuwe leerling Kevins klas binnen. Maar Bjorn lijkt wel een andere persoon geworden. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lydia Rood Strijd om Drakeneiland

  Een groepje nieuwe kinderen neemt de macht over op Drakeneiland. Mo bedenkt een plan om de strijd met ze aan te gaan. Maar wie kan hij vertrouwen? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek