Nederland Leest 2020

Nederland Leest

Nederland Leest is weer begonnen! In heel Nederland lezen we dan hetzelfde boek dat wij cadeau geven aan al onze leden en trouwe bezoekers. Dit jaar is het cadeauboek Het zwijgen van Maria Zachea. Het is een prachtig boek geschreven door Judith Koelemeijer waarin twaalf broers en zussen het verhaal van hun familie vertellen. Omdat de Bibliotheek 2 weken dicht was, verlengen we de periode dat je het cadeauboek kunt ophalen t/m maandag 14 december. Dus niet getreurd, jouw cadeautje ligt nog op je te wachten... 

 

Meer boeken van Judith Koelemeijer

 • Hemelvaart

  Judith Koelemeijer

  Zoektocht naar de dood van een jeugdvriendin die in 1985 op vakantie in Griekenland omkwam bij een ongeluk.

  E-book

  Bekijk details van Hemelvaart

 • Anna Boom

  Judith Koelemeijer

  Het avontuurlijke leven van een Nederlandse vrouw met vele gezichten, beginnend als zij in de zomer van 1942 als 22-jarige op de trein naar Boedapest stapt op reis naar haar veel oudere, getrouwde minnaar.

  E-book

  Bekijk details van Anna Boom

Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek.

Ontdek je familiegeschiedenis

Via Delpher kun je zoeken in miljoenen kranten, tijdschriften, radiobulletins en boeken. Ga op zoek naar je familiegeschiedenis!

Schrijf zelf je familiegeschiedenis

Familiegeschiedenissen

Ontmoet Schrijvers Online

Nederland Leest door de jaren heen

Martine Letterie, Karlijn Stoffels Nederland Leest Junior

Dwars door de storm

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit e-book

Nederland Leest Junior vanaf 2016

 • Strijd om Drakeneiland

  Lydia Rood

  Een groepje nieuwe kinderen neemt de macht over op Drakeneiland. Mo bedenkt een plan om de strijd met ze aan te gaan. Maar wie kan hij vertrouwen? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Strijd om Drakeneiland

 • Cyberboy

  Tanja de Jonge

  Kevins vriend Bjorn is voor zijn ogen onder een vrachtauto gekomen. In het ziekenhuis werd hij hersendood verklaard. Twee jaar later komt Bjorn ineens als nieuwe leerling Kevins klas binnen. Maar Bjorn lijkt wel een andere persoon geworden. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Cyberboy

 • Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

  Jan Paul Schutten

  Van hamburgers tot hagelslag, van patat tot pizza: gerechten, dranken en ingrediënten hebben hun eigen verhaal. Met grappige tekeningen in bruin/oranje. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

 • Borealis

  Marloes Morshuis

  Joppe woont met honderdtachtig 13-jarige kinderen in kamp Borealis in Alaska. Ze zijn geselecteerd om na een klimaatramp de aarde opnieuw te bevolken. Maar ze zitten er tegen hun wil en Joppe is van plan om zijn vrijheid terug te winnen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Borealis