Read2Me!

programma en tips

Collectie jeugd & jongeren

Read2Me! Voorleeswedstrijd voor brugklassers

Vijf scholen uit Haarlem, Heemstede en Zandvoort doen mee met de Read2Me! voorleeswedstrijd voor brugklassers. Na de klassenrondes op school gaan de winnaars door naar de lokale ronde op woensdagmiddag 11 maart in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, locatie Haarlem centrum. 

Helena Mulder is de winnaar van Read2Me! 2020 geworden. Zij las heel mooi en gevoelig voor uit Wij zijn allemaal moleculen van Susin Nielsen. We zijn benieuwd wie dit jaar door gaat naar de volgende ronde.  

 

De boeken van Read2Me! 2020 (en als e-boek)

De scholenronde in Haarlem

Woensdagmiddag 11 maart was het weer spannend in de Doelenzaal van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Eerst hebben de voorleeskandidaten de microfoon getest, kennis gemaakt met elkaar en met Puck, de presentator. Daarna kwam het publiek binnen. Vaders, moeders, klasgenoten, vrienden, vriendinnen en natuurlijk de docenten. Dat wordt het pas écht!
Floortje, Lieke, Tijn, Helena en Isabel lazen voor uit hun mooiste boeken. Spannend, fantasy of juist heel gevoelig en een beetje verdrietig.
De zaal én natuurlijk de jury luisterden ademloos toe. 

Helena Mulder van het Stedelijk Gymnasium won de prijs, een rugzak vol met toffe boeken. En alle andere kandidaten kregen een oorkonde en een boek cadeau. Het was weer superspannend en een gezellig feest.

 

Let's party!

Puck Bakema is de gastvrouw en presentator van Read2Me!. 
Zij is actrice, performance kunstenaar en nog veel meer.
En is dol op lezen, verhalen vertellen en feestjes.

Naast de presentatie verzorgde Puck ook het superleuke pauzeprogramma waar de kandidaten en de zaal ook nog hun theatertalent konden uitproberen. De prijs

een rugzak vol boeken hoofdprijs Read2Me!

En voor de allerbeste voorlezer is natuurlijk een superprijs. Helena Mulder van het Stdelijk Gymnasium heeft een Herschel rugzak vol met nieuwe boeken gewonnen. Denk dan aan boeken van van Maren Stoffels, Buddy Tegenbosch en andere leuke schrijvers. De andere kandidaten kregen een oorkonde en een boek cadeau.

Jury

de jury van Read2Me!

Dit jaar bestond de jury uit Carin Roest, beleidsambtenaar Cultuur van de gemeentes Zandvoort en Haarlem, Mike Warners, spoken word artist en programmamaker in Bibliotheek Haarlem Schalkwijk en Antionette Haan, voorleesvrijwilliger bij de Bibliotheek.
Het was zo gezellig. Volgend jaar willen ze weer in de jury!

Het vervolg

En dan is er een winnaar! Hoe gaat het dan verder? 
25 Maart hadden de provinciale ronde en zaterdagmiddag 16 mei 
de landelijke finale in De Meern (Utrecht) moeten plaats vinden. Maar zoals jullie begrijpen is dat helaas afgelast vanwege het corona-virus.  Maar volgend jaar is er weer een nieuwe ronde van Read2Me!

Read2Me! 2020 - deelnemende scholen Coornhert Lyceum, Mendelcollege, Stedelijk Gymnasium, Atheneum College Hageveld en de Wim Gertenbach Mavo.