Documentaire My Maysoon: omgaan met een vermiste geliefde

Zondag 28 april 2024, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Kosten: Gratis 

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Documentaire My Maysoon

Een eerbetoon aan alle families met een vermiste geliefde in de Bibliotheek Schalkwijk met de vertoning van de documentaire My Maysoon, gemaakt door Batoul Karbijha. Karbijha maakte de documentaire over haar verdwenen zus en de persoonlijke zoektocht naar antwoorden.

Maysoon Karbijha verdween in 2014 op de Middellandse zee. Ze was op weg van Syrië naar Europa toen haar boot omsloeg, ongeveer 170 van de opvarenden worden sindsdien vermist. Voor filmmaker Batoul Karbijha is de film My Maysoon is een persoonlijke zoektocht naar antwoorden en manier van verwerking. Daarnaast maakte ze het voor haar familie en alle andere families die dierbaren zijn kwijtgeraakt op hun weg naar een veiligere toekomst. Deze middag is een eerbetoon aan alle families die dit moeten meemaken.

Het programma begint om 2 uur met een introductie van een verhaal van de doodzeetocht voorgelezen door de Syrische Salwa Zaher. Hierna volgt de documentaire van Batoul Karbijha, waarna er ruimte is om de regisseur vragen te stellen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer onderaan de pagina.

Deze documentaire wordt mogelijk gemaakt door: Stichting Samen Dromen, Doxy Films en Gemeente Haarlem. 

Reserveer je gratis plek hier

Zondag 28 april | 14:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk