5 tips voor het vinden van jouw nieuwe favoriete boek!

Kinderboekenweek

Soms is het lastig om een leuk boek uit te kiezen in de Bibliotheek. Er staan zoveel boeken, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Gelukkig weet Anne Bakker, collectiemedewerker, hier wel raad mee.

Kies wat jij leuk vindt

Op school en thuis zijn er altijd mensen die vinden dat je eigenlijk iets anders moet lezen… Trek je daar lekker niks van aan en pak gewoon dat boek waar jij zin in hebt! (Ook als je dat al tien keer hebt gelezen).

Als je er niet meer uit komt...

Zie je door de bomen het bos écht niet meer? Vraag dan aan iemand van de Bibliotheek of die met je mee wil denken. Dat vinden ze erg leuk, en ze laten je niet gaan zonder minstens één van je toekomstige favoriete boeken...

Dan heb je elke week een chill boek!

Vraag het je beste vriend(in)!

Wat vindt jouw beste vriend of vriendin het leukste, spannendste of mooiste boek ooit? Jullie zijn niet voor niets vrienden, dus dikke kans dat jullie ook elkaars lievelingsboeken verslinden!

Lees over je hobby of sport

Heb je een hobby, of zit je op een leuke sport? De kans is erg groot dat daar een boek over is geschreven. En als je mazzel hebt, zelfs een heleboel! En weet je, het hoeven niet allemaal verhalen te zijn. Er zijn ook heel veel boeken vol met interessante weetjes over jouw hobby of sport!

Kijk wat de Kinderjury leuk vindt

Elk jaar kiest de Kinderjury uit 50 hele goede boeken voor kinderen van 6 tot 9 en van 10 tot 12 jaar, het allerbeste boek van het jaar. Als je die allemaal wilt lezen (en dat wil je, want ze zijn echt heel goed), heb je elke week weer een chill boek!

Boekenlegger van de Bibliotheek

Heb je al een boekenlegger van de Bibliotheek? Daarop staan heel handig de verschillende boeketiketten. Erachter staat wat het is. Houd je bijvoorbeeld van grappige verhalen? Dan weet je zo dat je de boeken moet hebben met een smiley op de rug!