Nova Leest Podcast

2022

Podcasts over boeken

Studenten van het Nova College hebben podcasts gemaakt over boeken. Het varieert van een spannende trailer, interview met de hoofdpersoon en booktalks over eigen angsten en identiteit.

Lekker lullen podcast

In de intro wordt gezegd dat deze podcast serieuzer is dan normaal. En dat is niet overdreven! Een groep mensen raakt opgesloten in een school. Er wordt gepraat over honger en de relaties in de groep. Wat zou je zelf doen? Kies je voor jezelf of voor een ander? De podcast begint met de vondst van het roze dagboekje en eindigt huiveringwekkend.

Makers: Nienke, Isabel en Mels 

KLIPO podcast

De podcast bestaat uit twee delen: Klimaatverandering en Vluchtelingen. Het is een mooie mix van hoorspel, reis door de tijd, interviews en gesprekken over deze actuele en belangrijke onderwerpen. Er zijn veel leuke intermezzo’s met muziek en aan het eind zelfs een fantastisch lied. Het is een, ondanks de zware thema’s, vrolijk stemmende podcast.

Makers: Summer, Puck en Çoise

Kom niet dichterbij - podcast

De drie belangrijkste thema’s uit het boek zijn Vriendschap, Foute liefde en Psychische problemen. Je luistert naar mooie oprechte gesprekken over de eigen ervaringen van de makers van deze podcast. Ondertussen wordt ook gereflecteerd op het gedrag van de personen in het boek. Het luisteren hiernaar verveelt geen moment.

Makers: Pluim, Billie en Ties

 • Hanna Bervoets Alles wat er was

  Acht mensen zijn na een apocalyptische knal voor langere tijd in een schoolgebouw opgesloten, tot elkaar veroordeeld.

  Gedrukt boek

 • Adriaan van Dis KLIFI

  In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man,...

  Gedrukt boek

 • Erna Sassen Kom niet dichterbij

  Reva heeft weinig zelfvertrouwen en lijdt aan een eetstoornis. Ze belt vaak midden in de nacht haar zus Marjolijn (ik-figuur), die haar altijd probeert te helpen. Maar dan wordt Reva verliefd op haar leraar....

  Gedrukt boek

Ik ben door dit boek de klimaatverandering wel serieuzer gaan nemen. Omdat we ons voor de podcast moesten verdiepen in het thema is alles veel duidelijker geworden.

— Leerling Nova

De zee zien – podcast

‘Wij hebben onze podcast naar de titel van het boek vernoemd, dit komt niet door gebrek aan inspiratie, maar omdat de titel ’de zee zien’ een mooie omvang heeft’. Aan de hand van de gebeurtenissen in het boek vinden mooie gesprekken plaats over vriendschap, vroeger en nu en de dood.

Makers: Naut, Tessa en Thijs

Ik blijf bij je – podcast

‘Wij beginnen gelijk met een hoorspel, we willen de aandacht gelijk grijpen maar we willen ook niet teveel weggeven, dus hebben we besloten op de proloog na te spelen’. Na de spannende intro wordt gesproken over eigen ervaringen met opgroeien, depressie, verslaving en eenzaamheid.

Makers: Demi, Caroline en Chazz

 • Koos Meinderts De zee zien

  Toen Kees vijftien was, overleed zijn vriend Jan na een val van een schoorsteenpijp. Nu hij bijna zeventig is, kijkt Kees terug op zijn vriendschap met Jan en op zijn verliefdheid op Jans tweelingzus Marijke. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Abbie Chalgoum Ik blijf bij je

  Autobiografische roman van een man van Marokkaanse komaf die depressief werd omdat hij in zijn jeugd te maken had met een vader die hem mishandelde.

  Gedrukt boek

Over 10 jaar wil ik het boek nog wel een keer lezen. Dan lees je het anders en word je verrast door subtiele dingetje die je nu misschien hebt gemist.

— Leerling Nova