Leer werken met de digitale overheid

Leer werken met de digitale overheid

Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Ook verwachten ze in toenemende mate van burgers dat zij informatie digitaal aanleveren. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het digitaal regelen van jouw overheidszaken, volg dan de gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’ in de Bibliotheek Hillegom.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. In kleine groepen leer je stap voor stap hoe je je DigiD moet gebruiken en hoe je veilig overheidszaken afhandelt via het internet, zowel met de landelijke overheid als de gemeente Hillegom. Tijdens de cursus werk je op computers van de Bibliotheek. Je krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat je thuis alles nog eens op je gemak kunt lezen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat. Je hoeft geen examen te doen.

Zijn er kosten aan verbonden?

De cursus is gratis. Voor deze cursus heb je wel enige ervaring met het werken op computers en het internet nodig

Belangrijk om te weten

Voor deze cursus zijn basisvaardigheden op een computer nodig. Ben je nog niet bekend met de computer en het internet, dan kun je eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meld je aan voor de cursus Klik & Tik of vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek.

Aanmelden voor de cursus in Hillegom

Je kunt je opgeven door te mailen naar: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl of langs te komen bij de Bibliotheek Hillegom.

Agenda cursus 'Leer werken met de digitale overheid'