Is jouw tablet geschikt voor je kind?

tablet geschikt kind

Op de tablet swipen naar favoriete filmpjes of spelletjes hebben peuters en kleuters al snel onder de knie. Maar hoe zorg je ervoor dat ze in een veilige omgeving blijven?

Ouderlijk toezicht instellen

Om de tablet of telefoon veilig te houden, is het handig om ouderlijk toezicht in te stellen. Elk apparaat heeft zo’n functie, al heet het niet altijd ‘ouderlijk toezicht’. Hoe je dat instelt voor de meest gebruikte besturingssystemen? Je leest het hieronder.

Apple

Schakel de functie Beperkingen in op je tablet of smartphone. In dat scherm kun je precies aangeven waar je kind wel en niet toegang tot kan hebben. Je kunt er bijvoorbeeld regelen dat je kind het internet of de camera niet mag gebruiken.
Hier vind je het: Instellingen – Algemeen – Beperkingen – Schakel beperkingen in – Bedenk een code. Bewaar deze code goed. Zonder code kun je de instellingen van beperkingen niet meer aanpassen. 

Android

Stel jezelf in als hoofdgebruiker van de tablet of telefoon. Dit is nu je hoofdaccount. Daarna kun je een ander account aanmaken met een beperkt profiel. Het beperkte profiel valt onder hoofdaccount, dus de eigenaar van de tablet. Hier kun je precies aangeven welke apps en functies gebruikt mogen worden. Hierdoor blijft je kind in een veilige omgeving als hij het apparaat gebruikt.
Hier vind je het: Instellingen – Apparaat – Gebruikers.