Media Ukkie Dagen

Van speen tot game

Tijdens de Media Ukkie Dagen besteden wij extra aandacht aan mediaopvoeding voor de allerkleinsten. Wij helpen ouders en (professionele) opvoeders om antwoord te vinden op vragen als: wat zijn goede apps voor mijn kind? Welke games zijn geschikt voor jonge kinderen? En hoe maak je met je kind afspraken over het gebruik van media?
Maak kennis met handige online bronnen, digitale prentenboeken en lees de handige tips over Beeldschermtijd voor 0-5 jaar.

Boekentips

 • Vos en Haas

  Sylvia Vanden Heede

  Piep, Tok en Iek zijn eregasten op het grote feest van Uil. Maar is Iek er eigenlijk wel? Hij is aanwezig, maar hij doet nergens aan mee. Hij kijkt alleen maar op zijn smartfoon. Hij zit op feesboek en maakt selfies. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vos en Haas

 • Roef

  Thomas Thijssens

  Roef heeft veel vriendjes maar mama is de belangrijkste. Alleen heeft ze nooit tijd voor hem, omdat haar telefoon veel aandacht vraagt. Roef probeert er iets aan te doen. Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roef

 • OnzichtBart

  Maureen Fergus, Dušan Petričić

  Bart voelt zich als middelste kind vaak onzichtbaar. Tijdens het eten, als zijn ouders het druk hebben met hun mobiele apparaten, zijn broer leest en zijn zus tv kijkt, wordt hij ineens écht onzichtbaar. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van OnzichtBart

 • Het is een boek

  Lane Smith

  Aap leest aandachtig een boek. Ezel komt met zijn laptop tegenover hem zitten en stelt voortdurend vragen aan Aap, zoals 'Hoe scrol je naar beneden?' Prentenboek met paginagrote sobere kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het is een boek

Hoe leer je kinderen wijs omgaan met internet?

Kinderen van nu groeien op met internet, tablets, games en mobiele telefoons. Weten zij wel hoe dit werkt?

Beeldschermtijd 0-5 jaar

Hoe vaak mag je peuter of kleuter op de tablet of smartphone? Het is wel fijn. Even de handen vrij. Maar hoe lang is goed voor je kind?

Digitale prentenboeken

Bekijk de interactieve prentenboeken van Bereslim, de geanimeerde prentenboeken van Webboek of leen een digitaal prentenboek.