10x de leukste apps

apps

Uit het enorme aanbod aan apps is het soms lastig om een leuke én goede app te kiezen voor je kind. De mediacoaches van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland geven hun top 10 van apps voor kleintjes.

ScratchJr

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren. Daarbij leren ze problemen oplossen, projecten ontwerpen en zichzelf creatief uitdrukken met behulp van de computer.
Adviesleeftijd: 5 t/m 7 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Nijntje Educatieve spelletjes

In deze app vind je spelletjes om de intelligentie en het logisch redeneren te ontwikkelen en de concentratie te verbeteren. Samen met Nijntje en haar vrienden kan je kind 28 spelletjes doen binnen de app.
Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Mijn kleine stad

Een zoek-en-vind-boek speciaal voor peuters. In de app ontdekt je peuter de stad. Door te klikken op het scherm worden er mensen of objecten geactiveerd.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: € 4,99

Thuis bij Muis

Thuis bij Muis is een interactieve voorlees-app gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Nieuwe verhalen van Muis en Beer en het leukste is, het worden er steeds meer!
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Een verre reis

Een verre reis is een interactief kinderboek en luisterboek in één (voorgelezen door de auteur Toon Tellegen zelf). Je moet eenvoudige opdrachten uitvoeren om naar de volgende scène te gaan en de animaties leiden je door het verhaal. Er is een pauzeknop, zodat je in je eigen tempo kunt lezen. Deze app is meerdere malen bekroond als beste Kids App.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: € 1,19

Slaap lekker

Slaap lekker is een interactieve app speciaal voor het slapengaan voor kinderen. Overal in huis gaan de lichten uit. Het is de taak van je kind om de lichten uit te doen, zodat iedereen kan gaan slapen.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: € 4,99 | Google Play: Gratis voor één maand

Rupsje Nooitgenoeg AR

In deze augmented reality-app komt favoriet Rupsje Nooitgenoeg tot leven. Hij verschijnt gewoon in je woonkamer! Je kunt hem voeren en allerlei dingen ontdekken.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis

Kidiyo

De Kidiyo app bevat 150 verschillende verhaaltjes, DIY video’s, spelletjes en mini-avonturen voor peuters en kleuters. Er zijn verhalen en spelletjes over bijvoorbeeld Chloe (van Chloe’s Toverkast) en Prinses Arabella (naar de prentenboeken van Mylo Freeman). Kinderen worden aangemoedigd ook offline te spelen en samen avonturen te beleven. Genomineerd voor de Gouden Guppy Award 2018.
Adviesleeftijd: 2 tot 6 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Bobo spelen

In de app ‘Bobo spelen’ staat een speelboom centraal met in verschillende delen van de boom 15 verschillende spelletjes. Er is een kleurhut, een kijk- en luisterhut, een speelhut, een leeshut en een Engelse garage. Speel samen met Bobo alle spelletjes en verdien een nieuw dier voor in de tuin!
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Poppetto Verkleedkleren

In dit strategische spel begin je met een gekke mix van kleren. Je moet proberen een compleet kledingsetje te krijgen door iets uit de kast van een ander te pikken. Een soort kwartet voor 1 tot 4 spelers, te spelen op drie verschillende niveaus.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: €1,19 | Google Play: €0,99

Meer over de Media Ukkie Dagen