9x de leukste apps

apps

Uit het enorme aanbod aan apps is het soms lastig om een leuke én goede app te kiezen voor je kind. De mediacoaches van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland geven hun top 9 van apps voor kleintjes.

DNA Play

Waarom hebben sommige mensen bruine ogen? En waarom lijk jij op je familie? DNA Play laat kinderen op een speelse manier kennis maken met DNA. In de game begin je met een klein zwart monstertje, zonder lichaamsdelen. Door de juiste combinaties kun je lichaamsdelen aan hem toevoegen. Zit alles op de juiste plek? Dan kun je gaan spelen met de volgorde van de staafjes. Kom je er niet uit? Dan krijg je visuele hints!
Adviesleeftijd: 3 t/m 7 jaar

Prijs: iOS: €3,49 | Google Play: €2,99

Boet de beer

Een augmented reality app! Met deze app wek je de wereld van het prentenboek Boet de beer tot leven. Als je in de app met de camera het prentenboek scant, komt hij tot leven! Je kunt de wereld zelf ontdekken, door de camera te draaien naar de kant die jij wilt zien. De app volgt de verhaallijn van het boek, maar heeft geen tekst. In de app zitten kleine puzzels die je moet oplossen.
Adviesleeftijd: 3 t/m 8 jaar

Prijs: iOS: Gratis

Boet de beer lenen bij de Bibliotheek

Bandimal

Met deze app leer je muziek maken met instrumenten in de vorm van dieren. Het leukste aan deze app is dat je het niet fout kunt doen. Het doel is dan ook om kinderen kennis te laten maken met muziek en hoe je kunt experimenteren met de ritmes en instrumenten.
Adviesleeftijd: 3 t/m 6 jaar

Prijs: iOS: €4,49

Oh!

Een super interactieve tekenapp waarin er figuren ontstaan, doordat je de vormen naar het scherm toe sleept. De app prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid van je kind. De taal van de app is in het Engels en Frans, maar omdat er vrijwel geen tekst of gesproken taal in de app zit is hij toch makkelijk te begrijpen.
Adviesleeftijd: 2 t/m 6 jaar

Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

NPO Zappelin

Een educatieve app. Afwisselend met spelletjes en filmpjes. Ze kunnen kleuren, verhaaltjes lezen en zelfs een dansje meedoen!
Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Bollo

Bollo, bekend van Landal Greenparks, neemt je kind mee op avontuur. Samen met Bollo kan je kind spelletjes doen en afleveringen van de tv-serie ‘De avonturen van Bollo’ bekijken.
Adviesleeftijd: 2 t/m 6 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Nijntje

In deze app vind je spelletjes om de intelligentie en het logisch redeneren te ontwikkelen en de concentratie te verbeteren. Samen met Nijntje en haar vrienden kan je kind 28 spelletjes doen binnen de app.
Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Mijn kleine stad

Een zoek-en-vind-boek speciaal voor peuters. In de app ontdekt je peuter de stad. Door te klikken op het scherm worden er mensen of objecten geactiveerd.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: €4,49

Slaap lekker

Slaap lekker is een interactieve app speciaal voor het slapengaan voor kinderen. Overal in huis gaan de lichten uit. Het is de taak van je kind om de lichten uit te doen, zodat iedereen kan gaan slapen.
Adviesleeftijd: 1 t/m 4 jaar
Prijs: iOS: €3,49 | Google Play: Gratis