14x de leukste apps

apps

Uit het enorme aanbod aan apps is het soms lastig om een leuke én goede app te kiezen voor je kind. De mediacoaches van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland geven hun top 14 van apps voor kleintjes.

DNA Play

Waarom hebben sommige mensen bruine ogen? En waarom lijk jij op je familie? DNA Play laat kinderen op een speelse manier kennis maken met DNA. In de game begin je met een klein zwart monstertje, zonder lichaamsdelen. Door de juiste combinaties kun je lichaamsdelen aan hem toevoegen. Zit alles op de juiste plek? Dan kun je gaan spelen met de volgorde van de staafjes. Kom je er niet uit? Dan krijg je visuele hints!
Adviesleeftijd: 3 t/m 7 jaar
Prijs: iOS: €3,49 | Google Play: €2,99

Bandimal

Met deze app leer je muziek maken met instrumenten in de vorm van dieren. Het leukste aan deze app is dat je het niet fout kunt doen. Het doel is dan ook om kinderen kennis te laten maken met muziek en hoe je kunt experimenteren met de ritmes en instrumenten.
Adviesleeftijd: 3 t/m 6 jaar
Prijs: iOS: €4,49

Bollo

Bollo, bekend van Landal Greenparks, neemt je kind mee op avontuur. Samen met Bollo kan je kind spelletjes doen en afleveringen van de tv-serie ‘De avonturen van Bollo’ bekijken.
Adviesleeftijd: 2 t/m 6 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Nijntje

In deze app vind je spelletjes om de intelligentie en het logisch redeneren te ontwikkelen en de concentratie te verbeteren. Samen met Nijntje en haar vrienden kan je kind 28 spelletjes doen binnen de app.
Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Quiver

Met deze Augmented Reality app breng je je eigen kleurplaat tot leven! Ga eerst naar www. Quivervisions.com om een kleurplaat te downloaden en uit te printen. Voor sommige kleurplaten moet je betalen, maar er zijn ook gratis kleurplaten. Als je de kleurplaat hebt ingekleurd, open je de app en druk je op play. Houd de tablet of smartphone boven de kleurplaat en de kleurplaat komt tot leven. Je kunt de 3D-figuren groter en kleiner maken, en foto’s maken van jouw driedimensionale creaties.
Adviesleeftijd: 3 t/m 8 aar
Prijs: iOS: Gratis

NPO Zappelin

Een educatieve app. Afwisselend met spelletjes en filmpjes. Ze kunnen kleuren, verhaaltjes lezen en zelfs een dansje meedoen!
Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Boet de beer

Een augmented reality app! Met deze app wek je de wereld van het prentenboek Boet de beer tot leven. Als je in de app met de camera het prentenboek scant, komt hij tot leven! Je kunt de wereld zelf ontdekken, door de camera te draaien naar de kant die jij wilt zien. De app volgt de verhaallijn van het boek, maar heeft geen tekst. In de app zitten kleine puzzels die je moet oplossen.
Adviesleeftijd: 3 t/m 8 jaar
Prijs: iOS: Gratis

Oh!

Een super interactieve tekenapp waarin er figuren ontstaan, doordat je de vormen naar het scherm toe sleept. De app prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid van je kind. De taal van de app is in het Engels en Frans, maar omdat er vrijwel geen tekst of gesproken taal in de app zit is hij toch makkelijk te begrijpen.
Adviesleeftijd: 2 t/m 6 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Benji Davies: De kleine walvis

Herbeleef het verhaal van Boy, zijn vader, hun zes katten en de kleine walvis uit “De kleine walvis”, dat het Prentenboek van het Jaar 2017 is. Bekijk het filmpje die het verhaal uit het boek navertelt, voorgelezen door Frank Groothof. Daarnaast wordt er op het bestaande verhaal doorgebouwd door middel van leuke spelletjes. Zing bovendien mee met het liedje “Heej kleine walvis”.
Adviesleeftijd: Vanaf 3 jaar
Prijs: iOS: Gratis

Mijn kleine stad

Een zoek-en-vind-boek speciaal voor peuters. In de app ontdekt je peuter de stad. Door te klikken op het scherm worden er mensen of objecten geactiveerd.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: €4,49

Buurman & Buurman A je to

Buurman en Buurman hebben een spelletjeskamer gemaakt waar je mee kan spelen. Tegen betaling kan je nog 4 andere spelletjes spelen. En als je moe bent van het spelen kan je een Buurman & Buurman aflevering bekijken. De app is zonder internet te gebruiken, dus ideaal voor onderweg of op vakantie!
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis met in-app aankopen à €1,09 per stuk. | Google Play: Gratis met in-app aankopen à €1,09 per stuk.

Noa’s Sterren

Deze app is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. In deze app wordt het verhaal rustig voorgelezen en kan je op elke bladzijde animaties ontdekken, leuk voor jong en oud! De app is erg interactief en zal je kind stimuleren om de mogelijkheden van de app te ontdekken. Het is een app die niet alles voorkauwt en je kind echt stimuleert om de mogelijkheden van de app te ontdekken.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS: €3,49

Een verre reis

Een verre reis is een interactief kinderboek en luisterboek in één (voorgelezen door de auteur Toon Tellegen zelf). Je moet eenvoudige opdrachten uitvoeren om naar de volgende scène te gaan en de animaties leiden je door het verhaal. Er is een pauzeknop, zodat je in je eigen tempo kunt lezen. Deze app is meerdere malen bekroon als beste Kids App.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: €1,09

Slaap lekker

Slaap lekker is een interactieve app speciaal voor het slapengaan voor kinderen. Overal in huis gaan de lichten uit. Het is de taak van je kind om de lichten uit te doen, zodat iedereen kan gaan slapen.
Adviesleeftijd: 1 t/m 4 jaar
Prijs: iOS: €3,49 | Google Play: Gratis