Stripdagen Haarlem

Agenda Stripdagen Haarlem

 • Schep je eigen monster!

  Ga met de Haarlemse striptekenaar Pijke Ileri en zijn ‘toptalenten’ aan de slag en maak een strip met als uitgangspunt het Monster van Frankenstein.

  Van 13:00 tot 15:00

  de Bibliotheek Haarlem Centrum

  zo 27 mei

 • De (na)maakbare mens - debat

  Hoe maakbaar is de mens eigenlijk? Een debatavond over de consequenties van moderne technologische ontwikkelingen met vier experts uit verschillende vakgebieden.

  Van 20:00 tot 22:00

  de Bibliotheek Haarlem Centrum

  di 29 mei

 • Familieziek

  Schuif op 31 mei aan bij het gesprek dat schrijver Adriaan van Dis en striptekenaar Peter van Dongen met elkaar voeren over het beeldverhaal naar Van Dis' roman 'Familieziek'.

  Van 20:00 tot 21:30

  de Bibliotheek Haarlem Centrum

  do 31 mei

Workshop: striptekenen met Pijke Ileri

Ga met de Haarlemse striptekenaar Pijke Ileri en zijn ‘toptalenten’ aan de slag en maak zelf een strip. Uitgangspunt is het Monster van Frankenstein, het thema van de Stripdagen Haarlem.

Frankenstein: nog altijd actueel

Frankenstein van Mary Shelley is een klassieker. Tweehonderd jaar na het verschijnen van Frankenstein is de relatie tussen mens en technologie misschien wel relevanter dan ooit.

Stripboeken

Interview met Peter van Dongen

Striptekenaar Peter van Dongen bewerkte Adriaan van Dis’ bekende roman Familieziek tot een beeldverhaal. Een roman in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig.

Hoe kies je een stripboek?

Strips zijn er in soorten en maten. Ben je zelf niet zo thuis in het genre en ben je benieuwd welke stripboeken voor je kinderen geschikt of leuk kunnen zijn? Dan helpen de 5 tips van stripwinkel Jopo de Pojo je beslist op weg!