Bekijk de oude foto's in het Magazijn

De Haarlemse bibliotheek bestaat 425 jaar! Tijd om terug te tijd in te duiken met wat oude foto's.

Bekijk de foto's in Het Magazijn

Ben je nieuwsgierig naar hoe de Bibliotheek eruit zag in 1938? En hoe Haarlem Centrum eruit zag toen het net geopend was? Kom langs in de Bibliotheek Haarlem centrum, loop naar beneden naar 'Het Magazijn' en bekijk de foto's van de Bibliotheek door de jaren heen zelf. Misschien kom je nog een leuke herinnering tegen!

De indeling is van links naar rechts chronologisch. Zo begin je bij de ouste stukken en eindig je bij de nieuwste foto's. Zie de voorloper van onze digitale catalogus, de kaartenbakken, en bekijk de verbouwingen door de jaren heen. Met de foto's merk je hoeveel er veranderd is. Rechts zie je bijvoorbeeld kaartjes hangen. Vroeger werden daar reserveringen bijgehouden en moest bij elk teruggebrachte boek gekeken worden of het gereserveerd was. Nu gaat dat automatisch.

Het is niet nodig om een plek te reserveren, je kunt er zelf heenlopen wanneer jij wilt. 

Personeel van de Stadsbibliotheek na de bevrijding (1945).

Deze foto komt uit de jaren 70, de Bibliotheek zat toen aan de Prinsenhof. De leeszaal ligt vol met kranten.

De Bibliotheek Haarlem Centrum (+- 1975). Op deze plek in de Bibliotheek waren de tijdschriften te vinden. Een tijdje nadat deze foto genomen is, kwam de muziekafdeling op deze plek. Nu zijn de tijdschriften er weer te vinden. Herken je waar dit is?

De jeugdafdeling in de Bibliotheek Haarlem Centrum (+- 1975). Ook nu nog vind je op deze plek de jeugdboeken. De indeling van de afdeling is iets veranderd, maar nog altijd kunnen kinderen hier terecht om mooie boeken te zoeken!