Boekenweek van Jongeren

Drie gratis verhalen met 3PAK

Jongeren

Van 16 tot en met 25 september 2022 is de Boekenweek van Jongeren

In de Boekenweek van Jongeren bepaalt een jury van jongeren wat de beste boeken zijn in 2022. Deze jongeren kunnen met zekerheid tegen andere jongeren zeggen: dit wil jij lezen!

Wat doet de Bibliotheek?
Zij heeft deze genomineerde boeken natuurlijk in huis. Als gedrukt boek of als e-boek.
En als cadeautje voor iedere lezer ligt vanaf 16 september de verhalenbundel 3PAK voor je klaar. 

Winnaar - oorspronkelijk Nederlands

  • Tom De Cock Lily

    Lily (14) is in 2049 een bekende influencer. Ze maakt zich niet erg druk om alle pandemieën of het ernstig ontregelde klimaat; ze wil vooral tweehonderd...

    Gedrukt boek

  • Tom De Cock LILY (e-book)

    Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus - of erger: een vieze schimmel....

    E-book

Genomineerd - oorspronkelijk Nederlands

Meer boekentips

Winnaar - vertaald

Bijzonder vooral, omdat de hoofdpersoon, Adunni, in haar eigen bedachte woorden haar verhaal verteld.
Adunni woont in Nigeria en wil er alles aan doen om verder te komen in het leven. De onmacht en het machtsmisbruik waar zij mee te maken heeft is verschrikkelijk, maar zij houdt vol om uiteindelijk een luidende stem te kunnen krijgen.

— Bron: Maartje, bibliotheekmedewerker, over Het meisje met de luidende stem

Genomineerd - vertaald

Meer boekentips

3Pak met verhalen én een gedicht ligt voor je klaar in de bieb vanaf 16 september

In iedere bibliotheekvestiging kan je vanaf 16 september het cadeauboek 3PAK ophalen met toffe verhalen van Chinouk Thijssen, Daan Heerma Van Voss en Gershwin Bonevacia.

Welke Bibliotheek is bij jou in de buurt?

Gershwin

Gershwin is dichter, schrijver en performer. Door zijn dyslexie worstelde hij met woorden maar dit maakte hem ook een vindingrijke woordkunstenaar. Tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam. Zijn eerste dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang verscheen in 2021. 

Chinouk

Chinouk schrijft spannende Young Adult-thrillers. Truth or Dance, het eerste deel van een trilogie over de duistere danswereld, stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar.  Break a Leg, het tweede deel, won de Beste Young Adult Nederlandstalig prijs

Daan

In 2020 verscheen Coronakronieken. Daan wordt voortdurend geplaagd door het gevoel dat hem iets vreselijks te wachten staat. Angst is één van de krachtigste emoties die we als mens hebben. Zijn nieuwste boek is autobiografisch en heet De bange mens.

Het gevoel dat alles voor je wordt besloten, dat je weinig invloed hebt op je eigen leven. Dat gebrek aan controle is een voedingsbodem voor angstigheid. Ik denk dat veel mensen daar last van hebben.

— Bron: Daan Heerma Van Voss interview Brainwash

Meer boeken van Chinouk Thijssen

Meer boeken van Daan Heerma Van Voss