De Bibliotheek is gesloten

Alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn gesloten vanwege de landelijke lockdown.

In het kort:

  • De overheid kiest voor een strenge lockdown om het coronavirus terug te dringen. Hierdoor zijn onze vestigingen momenteel gesloten.
  • Er is een Afhaalbieb in iedere gemeente waarin we actief zijn.
  • De overheid doet een dringend beroep op ons allemaal om contact te vermijden. Blijf daarom zo veel mogelijk thuis en kom in je eentje als je boeken ophaalt bij de Afhaalbieb.
  • Onze online diensten zoals e-books, luisterboeken en online bronnen kun je blijven gebruiken.
  • De Iguana-app is tijdelijk niet beschikbaar.
  • De leentermijn van bibliotheekmaterialen wordt automatisch verlengd en je krijgt geen boetes.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie dicht?

Het kabinet heeft een strenge lockdown opgelegd. Het openbare leven ligt hierdoor in ieder geval tot en met 2 maart zo goed als stil. Lees hier de nieuwe coronamaatregelen. 

Hoe werkt de Afhaalbieb?

Er is een Afhaalbieb in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem (vestigingen Haarlem Noord en Haarlem Schalkwijk), Heemstede, Hillegom en Zandvoort. Leden kunnen per e-mail een boekenpakket bestellen. Meer informatie over de Afhaalbieb.

Kan ik gereserveerde boeken ophalen?

Wanneer je via de Afhaalbieb een afspraak hebt gemaakt voor het ophalen van een boekenpakket, kun je tegelijkertijd de gereserveerde boeken meenemen die op de afhaallocatie voor je klaar staan. Let op: je kunt alleen de reserveringen van de betreffende afhaallocatie meenemen!   

Ik heb nog materialen in huis! Wat nu?

Geen zorgen! We verlengen alle materialen automatisch, je krijgt geen boetes. Heb je een afspraak voor het ophalen van boeken via de Afhaalbieb, dan kun je op dat moment ook materialen inleveren die je nog in huis had.

Waarom kan ik de Iguana-app niet gebruiken?

Omdat je momenteel niet kunt reserveren is de Iguana-app tijdelijk uit de lucht. Je verlanglijstje en reserveringen blijven gewoon staan. Zodra je weer kunt reserveren, zal de Iguana-app weer te gebruiken zijn.

Bekijk onze online diensten!

  • Lees meer dan duizenden e-books!

  • Luister thuis naar een fijn boek

  • Bekijk al onze online diensten


Informatie over de lockdown

Bekijk hier de coronaregels per 10 februari 2021.

Informatie in andere talen

Voor mensen die moeite hebben met Nederlands lezen en schrijven is er ook informatie in andere talen beschikbaar, zoals Turks, Arabisch en Pools.

Informatie in eenvoudige taal

Informatie in eenvoudige taal over de nieuwste maatregelen.   

Andere vraag?

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via klantenservice@bibliotheekzuidkennemerland.nl of tel: 023-5115300. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur. We helpen je graag!


Laatste update: 3 februari 2021

Meer aanbod voor leden in de Online Bibliotheek