#mijnbibliotheek

De Bibliotheek is van ons allemaal

De Bibliotheek is een plek waar iedereen altijd welkom is. Je kunt er lezen, leren, studeren, ontmoeten, maken of digitale hulp krijgen.

Ook online zijn we er voor je. Zo heb je 24/7 toegang tot een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Een unieke openbare plek, speciaal voor jou! Blij met je bieb? Deel je verhaal op social media met #mijnbibliotheek.

Kasia

Het sociale, de mix van jong en oud, alles komt hier samen. Gelukkig dat we allemaal weer open mogen. 'Ik heb de mensen echt gemist!'

De ontmoetingsplek voor iedereen

Bij de Bibliotheek is iedereen welkom. Je hoeft geen lid te zijn en je mag zo lang blijven als je wilt. Het is een veilige plek waar alle meningen welkom zijn en waar je mensen kunt ontmoeten.

Waar letters verhalen worden

Lezen begint bij de Bibliotheek! Bibliotheken stimuleren leesplezier thuis en op school. Zo bestrijden we samen laaggeletterdheid en word je digitaal vaardig.

Mimount

Vanuit de Berberse community ontstond het idee om een boekenprogramma te maken vanuit de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Initatiefnemer en presentator is Mimount, oprichter van de Boeken Ruil en Weggeef club.

Lena en Judy

Ze komen al langer in de bieb om te studeren. Lena leent ook vaak boeken voor haar e-reader via de Online Bibliotheek. Judy wist niet dat dat ook kon, dus leerde gelijk iets bij!

Blijf leren

De Bibliotheek is een schatkamer vol prachtige verhalen, (luister)boeken en andere materialen voor jong en oud. Ga eens op ontdekkingsreis in de (online) Bibliotheek: de wereld ligt aan je voeten!

Wij helpen je digitaal op weg

We helpen je graag met het invullen van belastingformulieren. Of met andere vragen die met de Rijksoverheid te maken hebben, zoals het gebruik van je DigiD. In elke bibliotheek kun je terecht met vragen over de (digitale) overheid.

Sophie en Michel

"Samen bezoeken we de website en laten we zien waar de informatie te vinden is. Stel dat iemand een vraag heeft waarop wij geen antwoord hebben, dan verwijzen wij mensen door naar de juiste organisatie of plek."

Lauren en Jordi

Het was best even afzien toen de Bibliotheek gesloten was. Maar dat is gelukkig achter de rug. De rust, ruimte en focus; het is hier een verademing!

De plek waar je blijft groeien

De Bibliotheek heeft alles in huis om jou te ondersteunen. Wil je taalles volgen, iets nieuws leren of je laten omscholen? Bij elke bibliotheek zijn er mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.