Makkelijk Lezen Young

Voor als je lezen lastig vindt ...

Meer boekentips

Als je lezen moeilijk of niet zo leuk vindt...

Dan kun je terecht op het Makkelijk Lezen (ML) Young in de meeste vestigingen. Hier vind je de leukste (en makkelijkste!) boeken bij elkaar. Dit zijn boeken met makkelijke woorden, maar toch een goed verhaal. Ook zijn de meeste boeken lekker spannend en niet zo dik. En denk je niet in woorden maar in beeld? Dan zijn strips en graphic novels een uitkomst!

Makkelijk & dun!

Thrillers

Levensechte verhalen

Heb je al een Luisterboek geprobeerd?

In de LuisterBieb app vind je superveel leuke C- en D-boeken. Zo kun je in de bus, trein, op de fiets of gewoon vanuit huis naar een boek luisteren. En wist je dat de LuisterBieb ook een hoop boeken heeft die geschikt zijn voor je leesdossier of leeslijst? Deze luisterboeken zijn allemaal gratis te leen als je lid bent van de bibliotheek.
 

Leestips op jouw niveau!

Doe hier de leesniveau test van Lezen voor de Lijst. Dan krijg je leestips, speciaal voor jouw niveau. Al deze boeken vind je ook weer in de Bibliotheek.

Fantasy

Over vroeger

E-books lenen

Altijd een boek bij de hand? Met de e-books van de Bibliotheek kun je e-books lezen op je e-reader, tablet én telefoon! Gratis als je lid bent.

Passend lezen

Als je dyslectisch, slechtziend of blind bent biedt Passend Lezen uitkomst. Je kunt kiezen uit maar liefst 75.000 gesproken boeken.