Makkelijk Lezen Young

Voor als je lezen lastig vindt ...

Meer boekentips

Als je lezen moeilijk of niet zo leuk vindt...

Dan kun je terecht op het Makkelijk Lezen (ML) Young in de meeste vestigingen. Hier vind je de leukste (en makkelijkste!) boeken bij elkaar. Dit zijn boeken met makkelijke woorden, maar toch een goed verhaal. Ook zijn de meeste boeken lekker spannend en niet zo dik. Strips en graphic novels zijn ook een uitkomst!

Thrillers

Liever luisteren dan lezen: probeer een luisterboek

Download hier de App

Real Life

Heb je al een luisterboek geprobeerd?

In de online bibliotheek app vind je superveel leuke C- en D-luisterboeken. Zo kun je in de bus, trein, op de fiets of gewoon vanuit huis naar een boek luisteren. En wist je dat in de online Bibliotheek app ook een hoop luisterboeken staan die geschikt zijn voor je leesdossier of leeslijst? Deze boeken zijn allemaal gratis te leen als je lid bent van de bibliotheek.
 

Ga naar de luisterboeken

Leestips op jouw niveau!

Doe hier de leesniveau test van Lezen voor de Lijst. Dan krijg je leestips, speciaal voor jouw niveau. Al deze boeken vind je ook weer in de Bibliotheek.

Niveautest 12-15 jaar

Niveautest 15-18 jaar

Strips

Verfilmde boeken

E-books lenen

Altijd een boek bij de hand? Met de e-books van de Bibliotheek kun je e-books lezen op je e-reader, tablet én telefoon! Gratis als je lid bent.

Ik wil een e-book lenen!

Passend lezen

Als je dyslectisch, slechtziend of blind bent biedt Passend Lezen uitkomst. Je kunt kiezen uit maar liefst 75.000 gesproken boeken.

Meer informatie