Het Kinderjury fantasy festival

7 april 2024, van 13:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 7,50 | Gratis voor Haarlempas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

kinderjury fantasy festival

Tijdens het Kinderjury fantasy festival ontmoet je schrijvers, volg je workshops en breng je jouw stem uit voor de Kinderjury!

Zondag 7 april is het door de hele bibliotheek feest! De leesweken van de Kinderjury lopen bijna af en daarom kun jij deze dag verschillende activiteiten bijwonen. Na de start van het programma volg je drie verschillende workshops van 20 minuten die o.a door auteurs worden gegeven. Je ontmoet Marloes Kemming, Rob Koops, Marcel van Driel en Kelly van Kempen. Achteraf is er zelfs ruimte voor het kopen en signeren van jouw eigen boek!

Het programma

 

De feestelijke aftrap 13:00 uur
Na de feestelijke start van het programma in de Doelenzaal volg je drie verschillende workshops van 20 minuten die o.a door auteurs worden gegeven.

De workshops 13:30 uur

6-9 jaar
Kelly van Kempen gaat met je griezelen! Welke griezels zijn er allemaal al? Vampiers, weerwolven en heksen bijvoorbeeld. Die kennen we al. Maar hoe verzin je zelf een griezel? Niets is te gek! Kelly helpt je zodat je naar huis gaat met een zelfverzonnen griezel voor in jouw verhaal!

Marcel van Driel introduceert bij zijn bezoek aan het Kinderjury fantasy festival zijn populaire serie Game Helden, leest voor, laat filmpjes zien en leert je de alien Blaag de Blob tekenen. Uiteraard beantwoordt hij ook al je vragen!

10-12 jaar
Marloes Kemming gaat samen met jou de personages bedenken en tekenen. Ga jij voor de goeierik of de slechterik? Aan het einde van de workshops nemen de personages het tegen elkaar op...

Rob Koops gaat met jou aan de slag met 'world building'. Hoe verzin je nou een goede fantasywereld? Wat voor wezens lopen daar rond, wat voor maatschappij creëer je voor hen? Aan het eind weet je meer over hoe je een geloofwaardige wereld neerzet!

6-12 jaar
Workshop Karakterwiel maken
Jij hebt vast een favoriet boek. Tijdens de workshop ‘Karakterwiel maken’ ga je aan de slag met dat boek in gedachte. Wie is de hoofdpersoon? Waar houdt hij of zij van? Heeft de hoofdpersoon helpers en tegenstanders? Dit en nog veel meer gaan we verwerken in een karakterwiel. Kun je anderen meteen laten zien waarom zij jouw favoriete boek zeker eens moeten lezen!

Slot 15:45 u
Na de workshops is het tijd om de dag af te sluiten in de Doelenzaal. Je kunt je (nieuwe) favoriete boek kopen, op de foto met een van de schrijvers en je boek laten signeren. En natuurlijk kun je naar de stembus te gaan. Weet jij al welk boek jij het beste vindt? Dan kun je aan het eind van de dag jouw stem uitbrengen op jouw favoriete boek.

Kinderjury

De Kinderjury ging 7 februari van start: kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar kunnen meedoen door boeken te lezen en te stemmen op hun favoriet. Vanaf 10 april beginnen de stemweken.
Deze activiteit is voor kinderen vanaf 6 tot en met 9 en 10 tot en met 12 jaar.

Gratis voor Haarlempas

Let op: op vertoon van een Haarlempas is deze activiteit gratis. Vul als actiecode in haarlempas. Vergeet je Haarlempas niet mee te nemen om te laten zien bij binnenkomst.

Zondag 7 april | 13:00 – 16:30 uur | €7,50
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Bestel je kaartje voor 6-9 jaar hier

Bestel je kaartje voor 10-12 jaar hier

Het Kinderjury fantasy festival wordt georganiseerd door de Kennemer Boekhandel, Kinderboekwinkel Kiekeboek en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

De boeken van de auteurs