Voorleesfeest met Siemon! | Uitverkocht

Zaterdag 1 juni 2024, van 12:15 tot 13:15 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorleesfeest met Siemon! 

Tijdens het voorleesfeest leest Nicole van Brummelen voor uit haar boek ‘Siemon naar rechts'. Na het voorlezen gaan de kinderen van 2-4 jaar armbandjes knutselen en kleuren en gaan de kinderen van 4-7 jaar aan de slag met robots.

Op BoekStartdag zijn er in de Bibliotheek verschillende activiteiten voor kinderen. Ken jij het boek Siemon naar rechts al? Schrijfster Nicole van Brummelen leest voor uit haar boek: zeemeeuw Siemon is op zoek naar zijn vrienden. Help jij hem om ze terug te vinden? Na het voorlezen splitsen de kinderen op in twee groepen: van 2-4 en van 4-7 jaar. De kinderen gaan knutselen, kleuren, aan de slag met robots en er is een boekverkoop aanwezig.

Voorlezen (12:15 uur)

Help zeemeeuw Siemon uit Siemon naar rechts van Nicole van Brummelen om zijn vrienden terug te vinden. Een supergrappig prentenboek waarin je soms naar links, en soms ook naar rechts moet bladeren. Siemon de zeemeeuw weet het verschil tussen links en rechts niet en raakt onderweg de andere meeuwen kwijt. Hij komt verschillende dieren tegen en vraagt hen of ze de andere meeuwen hebben gezien. Keer op keer wordt Siemon doorverwezen naar een ander dier. Lukt het hem om de meeuwen terug te vinden?

Voor de kinderen van 2 – 4 jaar (12:45 uur)

Na het voorlezen is het tijd om aan creatief aan de slag te gaan met het verhaal. De peuters kunnen de kleurplaat kleuren en samen armbandjes maken.

Voor de kinderen van 4 – 7 jaar (12:45 uur)

Na het voorlezen gaan de kleuters aan de slag met Bee-Bots. De Bee-Bot is een programmeerbare robot in de vorm van een bijtje. Met behulp van de robot worden kinderen aan het denken gezet, oefenen ze hun ruimtelijk inzicht en lossen ze problemen samen op. Door de robot te programmeren kun jij Siemon helpen. Wijs jij hem op weg naar de rest van de meeuwen?

Deze activiteit voor kinderen vanaf 2 tot en met 7 jaar. Je hoeft alleen een kaartje voor je kind(eren) te reserveren.

Zaterdag 1 juni | 12:15 – 13:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum