De Week van Lezen en Schrijven

De week van lezen en schrijven

Van 7 september tot en met 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven. In deze week vragen wij extra aandacht voor de laaggeletterdheid in Nederland. Wist je dat er ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd zijn? Een aantal dat helaas de afgelopen jaren alleen maar toeneemt. Lees hier meer over laaggeletterdheid.

Wist je dat...

boekenstapel

Er ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd zijn? En wist je deze feiten al over laaggeletterden?
 

Waarom is lezen zo belangrijk?

“Lezen is saai, het kost veel moeite en ik kijk liever Netflix.” Het zijn veel gehoorde argumenten van jongeren. Maar dit kan in de toekomst voor problemen zorgen.

De tips van Martine!

Als laaggeletterde is het lastig om goed mee te komen in de samenleving. Martine, werkzaam in de Bibliotheek, werkt al jaren met deze groep mensen.

Niet voor iedereen vanzelfsprekend

Lezen en schrijven is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In deze MiniDoc vertellen laaggeletterden jou er meer over.
 

Verhalen in makkelijke woorden en korte zinnen


Van maandag 7 tot en met zondag 13 september vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. Daarmee krijgt de bekende Week van de Alfabetisering een nieuwe en toegankelijke naam. Stichting Lezen en Schrijven kiest bewust voor een nieuwe naam: Week van Lezen en Schrijven. Die naam is toegankelijker en dekt de lading beter. Iedereen begrijpt voortaan waar de themaweek over gaat: kunnen lezen en schrijven.