Verhalentafel: de geschiedenis van NSB-familie Stoutjesdijk

12 april 2024, van 10:00 tot 11:45 | de Bibliotheek Heemstede

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Verhalentafel

Aan de verhalentafel in de Bibliotheek Heemstede komt het Heemstede van toen terug tot leven. Op vrijdag 12 april is Harry Vogels te gast. Hij neemt je mee door zijn boek “Dossier Dirk”: de geschiedenis van de NSB-familie Stoutjesdijk.

Meld je aan via e-mail

of telefonisch via 0636497585.

De verhalentafel is de plek voor verbinding en ontmoeting met (voormalige) bewoners van Heemstede. Schuif aan bij de tafel en bespreek samen verhalen en wissel foto’s uit over het Heemstede van vroeger. De verhalentafel is onder leiding van Sybil van Dam, ondersteund door verschillende sprekers die gebeurtenissen bespreken.

Lezing Harry Vogels

Met op 12 april als spreker: Harry Vogels. Hij schreef het boek “Dossier Dirk” dat ingaat op de geschiedenis van de familie Stoutjesdijk. Dirk Stoutjesdijk was burgemeester van de gemeente Langedijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij woonde voor en na zijn burgemeesterschap en na zijn detentie in Heemstede. Zijn dochters Henny en Carla beleven als jonge kinderen de Tweede Wereldoorlog heel intens. Hun ouders zijn lid van de NSB en hun vader maakt daarbij ook nog eens carrière binnen de partij. De zussen praten er na de oorlog liever met niemand over, ze schamen zich.

De activiteit is gratis. Let op: er is een beperkt aantal plekken voor deze activiteit. Meld je dus snel aan. De activiteit vindt plaats op sommige vrijdagen in april, mei en juni. Bekijk de agenda voor de actuele data.

Vrijdag 12 april | 10:00 tot 11:45 uur | Gratis 
de Bibliotheek Heemstede 

Meld je aan via e-mail

of telefonisch via 0636497585.