Leeskringkoffer

Leeskringkoffer

Als je interesse hebt in literatuur en schrijvers, kun je dit met anderen delen in een leeskring. Ieder lid van de leeskring leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je dit boek met elkaar.

De leeskringkoffer

Wanneer je een leeskring bent gestart, kun je bij de Bibliotheek terecht voor een speciale leeskringkoffer. In deze koffer zitten zeven exemplaren van dezelfde titel met achtergrondinformatie over het boek en de auteur. Je kunt als groep zelf een boek uitkiezen. Het aanbod bestaat uit pas verschenen boeken, maar ook uit klassiekers. De leeskringkoffers worden regelmatig vernieuwd en aangevuld.

Waar bestaat de koffer uit?

De inhoud van de koffer bestaat altijd uit zeven dezelfde boeken. Ook zit er een map in met achtergrondinformatie. Welk boek zich in de koffer bevindt, is nog een verrassing totdat je de deksel opendoet... Je weet in elk geval zeker dat deze één van de 20 titels bevat die je hebt opgegeven. Tenzij je op het formulier hebt aangekruist dat je je ook wel eens wilt laten verrassen. Je kunt de boeken maximaal zes weken lenen, daarna dien je ze terug te brengen naar de bibliotheekvestiging waar je de koffer hebt opgehaald. Voor de koffer betaal je €17,20 per keer, je kunt bij de balie betalen met PIN.

Hoe start je een leeskring bij de Bibliotheek?

• Allereerst bepaal je wie uit de groep de contactpersoon is. Deze persoon geeft zijn of haar e-mailadres of telefoonnummer op op het aanmeldformulier. Ook is het van belang dat in ieder geval één iemand uit de groep lid is van de Bibliotheek. Deze bibliotheekpas heb je nodig bij registratie.
• Daarna bedenk je een naam voor de leeskring. Onder deze naam registreert de Bibliotheek jouw leeskring.
• Als laatste kiezen jullie minimaal 20 boeken uit de Boekenlijst voor leeskringen. Liever een geprinte versie? Dat kan voor €10,-. Je kunt de boekenlijst hier ook digitaal bekijken.

Hoe meld je de leeskring aan bij de Bibliotheek?

  • Download het aanmeldformulier en vul hem in. Hier vermeld je ook de 20 boeken die jullie hebben uitgekozen. 
  • Het aanmeldformulier liever thuis laten sturen? Bel daarvoor even de Bibliotheek: (023) 511 5300
  • Mail het ingevulde aanmeldformulier naar dit adres: leeskringen@bibliotheekzuidkennemerland.nl
  • Als de leeskoffer klaar staat krijgt de contactpersoon een e-mailbericht.

De leeskoffer inleveren

  • De koffer dien je uiterlijk op de uiterste inleverdatum in te leveren bij de Bibliotheek. Overschrijd je de inleverdatum die op de koffer vermeld staat met meer dan één week, dan betaal je nogmaals €17,20.
  • Als jouw leeskring elke zes weken bij elkaar komt, dan kunnen jullie eerst de 'nieuwe' koffer ophalen en na de bijeenkomst de 'oude' inleveren (je hebt dan even twee koffers in bezit).
  • Koffers waarin een boek ontbreekt, kunnen niet in ontvangst worden genomen.

Tips!

  • Haal de leeskoffer altijd op tijd op. Je kunt de koffer zes weken lenen.
  • Zorg dat de boeken zo snel mogelijk bij elk lid van de groep terechtkomen, zodat genoeg tijd hebben om het boek te lezen, te bespreken én de koffer op tijd terug kunnen brengen
  • Probeer het bespreken van een boek en de data van een nieuwe leeskoffer op elkaar aan te laten sluiten, zo kun je meteen weer doorlezen met een nieuw boek!   

Vragen?
Als je tussentijds data wilt aanpassen of eenmalig de afhaallocatie wilt veranderen of andere vragen hebt, bel dan met (023) 5115300 of stuur het contactformulier op met als onderwerp 'Leeskringservice', ter attentie van mevr. G. Does.