BoekStart : lezen met je baby

BoekStart : lezen met je baby

BoekStart in alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Leuk om te weten voor ouders die een baby hebben en moeders die zwanger zijn: in alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland is BoekStart, een project om het lezen met baby’s te bevorderen.

Iedereen weet dat goed kunnen lezen heel belangrijk is, maar weinig mensen weten dat het van groot belang is om al te beginnen met voorlezen aan baby’s. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar het belangrijkste is: baby’s beleven er veel plezier aan.

BoekStart: je baby gratis lid én een koffertje met boekjes en cd.
BoekStart is opgezet in samenwerking met de gemeenten, de Jeugdgezondheidszorg Kennemerland en GGD Hollands Midden.
Als je in het consultatiebureau komt voor het 3 maanden-consult, ontvang je een brief met informatie over BoekStart. Hierbij zit een waardebon. Met deze bon kun je in de Bibliotheken een gratis lidmaatschapspasje voor je baby laten maken. Ook krijg je een leuk cadeautje: een koffertje met daarin een stoffen boekje en een boekje met liedjes.

In de Bibliotheek is een hoekje gemaakt met babyboekjes die je kunt lenen en een bank waar je even lekker met je baby kunt zitten.

Voorlezen aan baby’s, kan dat?
Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar de plaatjes kijken? Het antwoord op is: ja! Baby's kunnen vaak meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Het gezicht van vader of moeder krijgt alle aandacht. Wanneer je tegen je baby praat, kijkt hij vooral naar je ogen en naar je bewegende mond. Al snel probeert hij zelf geluiden te maken. Baby’s van drie maanden oud zijn goed in staat kleuren en contrasten waar te nemen. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Korting op lidmaatschap voor ouders van een BoekStart-baby.
Tegelijk met je baby lid worden van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kan nu heel eenvoudig en voordelig. Meld je aan als lid zodra je het pasje voor je baby laat maken. Je krijgt dan 10 euro korting op een jaar lang leesplezier.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.boekstart.nl.

Download het Boekstartmagazine: boordevol leuke tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.