BEAT Plastic Waste

rogier-de-nijs

BEAT Plastic Waste is een afvalproject van drummer Rogier de Nijs in samenwerking met vijf bibliotheken. Tijdens BEAT Plastic Waste zijn er workshops, videopresentaties en optredens.

Doe ook mee!

Tijdens BEAT Plastic Waste word je via kunst en muziek uitgenodigd om je te verdiepen in het thema plasticvervuiling. En je kunt zelf óók meedoen:

  • door een filmpje op te sturen met een geluid dat je met een plastic voorwerp maakt;
  • door deel te nemen aan een percussieworkshop met plastic afval op 17 en 20 november.

De filmpjes worden gemonteerd tot één 'BEAT': een collectief videokunstwerk, dat op 25 november in de Bibliotheek wordt vertoond.

Over Rogier de Nijs

Musicus Rogier de Nijs verzet zich tegen de wegwerpmaatschappij en in het bijzonder plastic afval. Het gemak waarmee plastic voor eenmalig gebruik wordt gefabriceerd, verkocht en op een vuilnisbelt of in de oceaan belandt, inspireert hem om van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten te maken. Met deze instrumenten componeert De Nijs hypnotiserende ritmes en vervreemdende geluidslandschappen.

Meer weten, lezen, horen?

Wil je nog meer te weten komen over plasticvervuiling? Bekijk de tiplijst die we in samenwerking met de andere bibliotheken hebben samengesteld op www.beatplasticwaste.com. Daar vind je een heleboel boeiende boeken, documentaires, podcasts en meer.

Over dit project

BEAT Plastic Waste is een project van Rogier de Nijs in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, de Bibliotheek De Kempen, de Bibliotheek Midden Brabant en de Bibliotheek Dommeldal.

Bezoekers en leden van de Bibliotheek worden via kunst en muziek uitgenodigd om zich te verdiepen in het thema plasticvervuiling en mee te doen, mee te denken en bij te dragen aan een wereld met minder plastic.