Boekentip: Eerste liefde

Gepubliceerd op: 11 december 2020 15:30

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Annemieke, medewerker klantenservice bij de Bibliotheek.

Een lichtpuntje in zijn jonge leven

“Net als alle andere boeken van David Nicholls is het naast ontroerend, grappig en herkenbaar, ook vol met rafelige randjes. De volwassen Charlie blikt met veel weemoed en humor terug op de 16-jarige knul die uit pure verliefdheid voor Fran, een meisje dat hij bij toeval ontmoet, een stuk van Shakespeare instudeert met een amateurgezelschap. Het is een lichtpuntje in zijn jonge leven, aangezien hij de zorg heeft voor zijn werkeloze en alcoholistische vader.
Je kunt merken dat Nicholls gewend is voor TV – onder andere de serie Cold Feet - te schrijven. Zijn taal is heel beeldend, en sommige scenes zijn ronduit pure slapstick. De humor is typisch Brits, en dus vol zelfspot.”

Als je dit boek uit heb, lees dan ook de andere boeken van Nicholls!

“Er zijn van die boeken dat als je eenmaal begint met lezen, je niet meer kunt stoppen. En dit is er zo een. Juist vanwege de humor waarmee zelfs de zwaarste momenten in het leven toch nog iets luchtigs krijgen. En als je dit boek uit heb, lees dan ook de andere boeken van Nicholls!”

  • David Nicholls Eerste liefde

    Een 16-jarige jongen beleeft aan het eind van zijn schooltijd zijn eerste liefde en kijkt later met begrip op deze hectische tijd terug.

    Fictie | Humoristische roman | Romantische verhalen

    Nederlands | 410 pagina's | Boekerij, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek