Sluiting van de Bibliotheek op het station

De Bibliotheek op het station gaat sluiten. Dinsdag 22 juni is de laatste dag dat deze Bibliotheek open is voor publiek.

Waarom sluit de Bibliotheek op het station?

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een Bibliotheek met een nadrukkelijk maatschappelijke missie. Die koers zetten we de komende jaren voort, zoals ook is beschreven in ons Meerjarenbeleidsplan 2021-2024. We vinden het belangrijk dat de Bibliotheek voor iedereen toegankelijk is; een laagdrempelige plek in de buurt waar je terecht kunt voor boeken, ontmoeting en ontwikkeling.
Als we kijken naar de Bibliotheek op het station, sluit deze daar helaas steeds minder op aan. De vestiging is bijvoorbeeld alleen toegankelijk via de NS-toegangspoortjes en richt zich in de basis op mensen die met de trein reizen. Ook vraagt de vestiging naar verhouding veel inzet van mensen en middelen. In samenspraak met de gemeente Haarlem hebben we besloten die inzet voortaan te besteden aan vestigingen en collectie die voor een breder publiek toegankelijk zijn.  

We zien je graag in onze andere vestigingen

We kunnen ons voorstellen dat je de Bibliotheek op het station gaat missen. Gelukkig heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland 9 andere vestigingen waar je van harte welkom bent en blijft. Zoek je vooral populaire en actuele titels? We investeren voortaan extra in deze boeken.

*Let op: als je e-books wilt blijven lenen, pas dan ook je account bij de Online Bibliotheek aan. Je leest er hieronder meer over.

Veelgestelde vragen

Op welke dagen is de Bibliotheek nog open?

De Bibliotheek is nog open op dinsdag 15 en dinsdag 22 juni van 16:00 tot 19:00 uur. Met ingang van woensdag 23 juni is de Bibliotheek definitief gesloten.

Kan ik nog boeken verlengen of reserveren?

Nee, in verband met de naderende sluiting kun je bij de Bibliotheek op het station geen boeken meer verlengen of reserveren.

Ik heb nog boeken in huis, waar lever ik die in?

Je kunt nog tot en met vrijdag 25 juni boeken inleveren bij de inleverbrievenbus van de Bibliotheek op het station (op het perron). Je kunt je boeken ook tijdens openingstijden inleveren bij de balies van de andere vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Wat moet ik doen als ik e-books wil blijven lenen?

Als je het e-booksaccount bij de Online Bibliotheek hebt aangemaakt op basis van jouw lidmaatschap bij de Bibliotheek op het station, moet je je opnieuw registreren voor de Online Bibliotheek. Dit kan door je met je (nieuwe) pasnummer van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en bijbehorende wachtwoord/pincode aan te melden bij https://av.kb.nl/loginLet op: je boekenplank en leengeschiedenis verhuizen helaas niet mee!
Heb je vragen of lukt het niet, neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@bibliotheekzuidkennemerland.nl 

Ik had alleen een abonnement bij het station, hoe word ik lid?

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@bibliotheekzuidkennemerland.nl