Alles is even anders

basisonderwijs

De afgelopen jaren informeerden we jullie tegen het einde van het schooljaar over de invulling van ons educatieve programma. Dit jaar loopt het, zoals zoveel dingen, helaas even anders.

Op dit moment bieden we in de Bibliotheek maar beperkt onze diensten aan. Groepsbezoeken vinden momenteel niet plaats en ook inspiratieavonden of workshops kunnen we voorlopig niet inplannen. Natuurlijk zijn we heel hard bezig om een mooi aangepast educatief aanbod te ontwikkelen. Een aanbod met veel aandacht voor leesplezier én inspiratie om het lezen leuk te houden in de groep. Zodat ook in het nieuwe schooljaar het lezen hoog op jullie agenda blijft staan! We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maar wat kan wél?

Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling. Om voorlezen nóg aantrekkelijker te maken, heeft de Bibliotheek speciaal voor het basisonderwijs en kinderopvang een Vertelcollectie met reuzenprentenboeken, vertelplaten, thematassen voor peuters en thematassen voor kleuters. Bij elk onderdeel zitten bovendien voorleestips en suggesties voor vervolgactiviteiten.
Bekijk hier de vertelcollectie. 

Wil je op de hoogte blijven van ons educatief programma? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief, speciaal voor het onderwijs.