Blog

Resultaat 131 - 136 (van 136)

 • Geschiedenis: sappige verhalen én actueel! Bekijk details

  30 september 2019

  Als je de geschiedenis kent, kun je ook beter het heden begrijpen. Daarnaast zit de geschiedenis ook vol mooie verhalen.

 • Kan een computer Harry Potter schrijven? Bekijk details

  26 september 2019

  Met kunstmatige intelligentie kan steeds meer. Zelfs literatuur schrijven. Maar is een robot ook creatief?

 • Een zelfhulpboek, helpt dat nou echt? Bekijk details

  11 september 2019

  Zelfhulpboeken vliegen je om de oren. Patronen doorbreken, hoe klim je hogerop in het bedrijf, hoe maak je écht iets van je leven. Over werkelijk elk onderwerp is een soort zelfhulpboek te vinden. Maar werken deze boeken eigenlijk wel? En hoe serieus moet je ze nemen?

 • Geschikt voor iedere reiziger Bekijk details

  9 september 2019

  Lezen is leuk en kun je overal en altijd doen. Met een lekker boek ga je op reis zonder dat je een trein of vliegtuig hoeft te nemen: je gaat gewoon op reis in een mooi verhaal! Maar wat nou als je onderweg niet vooruit komt omdat je op een zandweggetje rijdt? Dat leest helemaal niet lekker. Wat nou als een boek voor jou helemaal geen leuke reis is omdat je lezen moeilijk vindt?

 • Hoe ondersteun je bij het leren lezen? Bekijk details

  29 augustus 2019

  Hoe magisch is het eigenlijk, dat wat je hoort… je dat gewoon op kunt schrijven. En andersom! Eigenlijk begint het leren lezen al vóór groep drie, doordat je voorleest aan je kind. Zodra je kind letters en cijfers gaat herkennen, is het leren lezen eigenlijk al begonnen.

 • Kan mijn kind dit boek lezen? Doe de vijfvingertest! Bekijk details

  18 juli 2019

  Soms kunnen kinderen een te lastig boek uitkiezen. Een goede manier om te kijken of het boek wel bij het leesniveau van je kind past is de vijfvingertest.

Paginanavigatie