Blog

Resultaat 121 - 130 (van 146)

 • Boekentip: Alles ging aan flarden Bekijk details

  29 april 2020

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Kirsten, Marketing en Communicatiemedewerker bij de Bibliotheek.

 • Tips 75 jaar bevrijding Bekijk details

  29 april 2020

  Dit jaar kunnen we niet naar openbare herdenkingen op 4 mei en zijn de feesten op 5 mei allemaal afgelast. Maar 75 jaar bevrijding moet wel gevierd en herinnerd worden. Veel organisaties hebben daarom mooie alternatieven. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Hoe schrijf je een boek voor kinderen met dyslexie? Bekijk details

  5 maart 2020

  Tanja de Jonge is kinderboekenschrijfster en heeft een aantal boeken geschreven die veel worden gelezen door kinderen met dyslexie. Maar hoe schrijf je nu een boek voor kinderen die moeilijker lezen?

 • Rebellen in kinderboeken Bekijk details

  4 maart 2020

  In kinderboeken zie je vaak dat hoofdpersonen rebels en dwars zijn. Neem bijvoorbeeld Madelief van Guus Kuijer of Matilda van Roald Dahl. Maar hoe komt dat? We praten erover met kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom en Diede Hessels, leerkracht van groep 4.

 • 200 jaar Multatuli Bekijk details

  17 februari 2020

  Het is 2 maart 1820. In de Korsjespoortsteeg in Amsterdam werd Eduard Douwes Dekker, oftewel Multatuli, geboren. En ondanks dat het alweer 200 jaar geleden is, is Multatuli actueler dan ooit.

 • Rebel en dwarsdenker: Dorothy L. Sayers Bekijk details

  14 februari 2020

  De misdaadromans van Dorothy L. Sayers zijn vrijzinnig en vooruitstrevend. Een goede link met het thema van de Boekenweek 2020: Rebellen en dwarsdenkers.

 • Poëzie voor kinderen Bekijk details

  28 januari 2020

  Kinderversjes, kinderliedjes, kinderrijmpjes, je kent ze wel! Toch lijkt poëzie voor kinderen soms nog een beetje een 'eng' genre. Terwijl kinderen dit hartstikke leuk vinden! Rian Visser, dichter en kinderboekenschrijfster, vertelt jou waarom!

 • Boekentip: Kobus Kruls parmantige kattenboek Bekijk details

  21 januari 2020

  Boekentips van de kenner. Wat moet je weten, wat moet je lezen? Deze keer van Genie, collectiespecialist bij de Bibliotheek Zuid Kennemerland.

 • Poëzie en muziek van Maarten Bogaers Bekijk details

  21 januari 2020

  Maarten Bogaers debuteerde in juli 2019 met zijn bundel ‘ongehoorde liedjes’. Lees het gesprek met Maarten over zijn teksten.

 • Boekentip: Het verrotte leven van Floortje Bloem Bekijk details

  17 december 2019

  De beste boekentips van partners van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De boekentip van Irma Hoorn, sociaal werker bij DOCK Haarlem.

Paginanavigatie